Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η Τρόικα οδηγεί στο χείλος ALTER και MEGA

Η Τρόικα οδηγεί στο χείλος ALTER και MEGAΗ Τρόικα βυθίζει στα χρέη το ALTER, ακολουθώντας παρά πόδας και το MEGA που ήδη εμφανίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα... 
Η εντολή που έχουν δώθεί από την Τρόικα προς τις τράπεζες είναι να κλείσουν την στρόφιγγα του δανεισμού προς τα ΜΜΕ, επειδή θεωρούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις εξαιρετικά αναξιόπιστες και μη επικερδείς για την ελληνική οικονομία!
 
Ήδη, το ALTER πληρώνει εδώ και μήνες, όπως, τις επιπτώσεις αυτής της οδηγίας, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πάγιες οικονομικές του υποχρεώσεις.
 
 Στο MEGA, μετά το διαφημιστικό βατερλό με "Το Νησί", ήλπιζαν ότι θα λάμβαναν έξτρα δάνειο για να μπορέσουν να ανασάνουν.
 
Όμως η Τράπεζα Πειραιώς δεν εγκρίνει το δανεισμό ενός τέτοιου ποσού. Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς των οικονομικών επιτελείων των δύο μαγαζιών, στο MEGA έχει δωθεί εντολή για μείωση κατά πολύ των εξόδων (ακούγεται για 10 εκατ. ευρώ) ενώ στο ALTER έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων δύο ιδέες. 
 
Η πρώτη αφορά την χρήση του (εκ του νόμου πλέον) δικαιώματος να γνωστοποιήσουν νωρίτερα την απόλυση σε εργαζόμενους, ώστε να τους καταβληθεί το 50% της αποζημίωσης στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. 
 
Η δέυτερη... ιδέα αναφέρει να ακολουθηθεί το παράδειγμα ΣΚΑΪ. Να φωνάξουν δηλαδή τους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί με το οποίο θα αποδέχονται την μείωση των μηνιαίων τους αποδοχών!

newsday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...