Νέα αρχή με έναν σκληρό αλλά αξιόπιστο & ακριβή Προϋπολογισμό


Νέα αρχή με έναν σκληρό αλλά αξιόπιστο & ακριβή Προϋπολογισμό
Ομιλία στην Βουλή για την πορεία της οικονομίας και τη νέα κατεύθυνση της χώρας πραγματοποίησε ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης, αποτυπώνοντας όχι μόνο του στόχους και τις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής αλλά...
... ταυτόχρονα και τη σχέση, που έχουν οι πολιτικές μας δυνάμεις με την πραγματικότητα.
Απόσπασμα  από την ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στην  ολομέλεια της  Βουλής για τον  προϋπολογισμό του  2011
Η πραγματικότητα αυτή είναι- σχολιάζει ο κ. Κατρίνης- ότι για πρώτη- ίσως- φορά στα τελευταία τριάντα έξι χρόνια της μεταπολίτευσης ένας προϋπολογισμός φιλοδοξεί με μεγάλες πιθανότητες να είναι αξιόπιστος και ακριβής, γεγονός το οποίο θα γίνει αντιληπτό τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

Είναι βέβαιο ότι ο νέος αυτός προϋπολογισμός βάζει τέλος σε μια σειρά προϋπολογισμούς, που κάθε χρόνο έβαζαν νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας, αγοράζοντας πολιτικό χρόνο για την πολιτική επιβίωση των κρατούντων υποθηκεύοντας ταυτόχρονα τη θέση της χώρας διεθνώς και το μέλλον της γενιάς των σημερινών εικοσιπεντάρηδων και τριαντάρηδων.

Σε αυτήν  την γενιά, στους χιλιάδες εξοργισμένους  συμπολίτες μας απαντούμε με την ψήφιση αυτού του σκληρού μεν αλλά φερέγγυου προϋπολογισμού, η παρακολούθηση και τήρηση του οποίου θα ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την Βουλή.

Σε αυτές  τις κρίσιμες εθνικά στιγμές δεν  έχει σημασία πρωτίστως να αποδοθούν  ευθύνες στη μία ή την άλλη παράταξη, μιας και μερίδιο της ευθύνης φέρουν όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι έλληνες  πολίτες, όμως, οι θυσίες, των οποίων συνέβαλαν στη δημοσιονομική  εξυγίανση του τρέχοντος έτους  απαιτούν πρώτα και πάνω από όλα  την αλήθεια.

Και η αλήθεια  αυτή εκφράζεται –έστω και με επώδυνο τρόπο- με τον προϋπολογισμό του 2011, προϋπολογισμός σκληρός αλλά αναγκαίος, που προσπαθεί να προασπίσει το κοινό συμφέρον. Το συμφέρον της πλειοψηφίας των πολιτών, το οποίο δεν περνάει μέσα από την διόγκωση των ελλειμμάτων και του χρέους.

Δεν περνάει  μέσα από την αέναη αναζήτηση  δανεικών με ολοένα δυσμενέστερους όρους.

Δεν περνάει  μέσα από τη διαιώνιση των αδικιών  και των στρεβλώσεων ούτε από  τη μετάθεση των ευθυνών και την  διαιώνιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Το  συμφέρον της κοινωνίας περνάει μέσα από την διασφάλιση της εύρυθμης και δίκαιης λειτουργίας του κράτους, την τήρηση των νόμων από όλους, την δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, που δεν βασίζεται σε δανεικά ή στον κρατισμό αλλά διαχέεται στο κοινωνικό σύνολο.

Η κοινωνία αναζητεί την ασφάλεια για το παρόν, την αισιοδοξία και την ελπίδα για το μέλλον.

Στους πολίτες  αυτούς, που δοκιμάζονται καθημερινά και μας κοιτούν διστακτικά πρέπει να εγγυηθούμε το δικαίωμα στην ελπίδα, ότι θα μετασχηματίσουμε τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται καθημερινά σε δικαίωμα και ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.

Αυτή η  ελπίδα, που σήμερα χρειάζεται η  χώρα όσο ποτέ, απαιτεί και κάποια ενδιάμεσα βήματα σταθερότητας.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ