Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Λύση για τα λατομεία Αράξου & μέτρα για τον καθαρισμό του Ερύμανθου

Λύση για τα λατομεία Αράξου & μέτρα για τον καθαρισμό του Ερύμανθου
Έκκληση να δοθεί λύση στο ζήτημα των Λατομείων Αράξου απευθύνει με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τις Υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή των εργαζομένων στα Λατομεία του Αράξου και ζήτησε από τις αρμόδιες Υπουργούς να ενσκήψουν με προσοχή στα αιτήματα τους, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και τα λατομεία να μην διακόψουν τη λειτουργία τους αλλά και να προστατευθούν οι υγροβιότοποι Κοτυχίου και Στροφυλιάς.

Nα ληφθούν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό του Ερύμανθου

Τον άμεσο καθαρισμό της κοίτης του Ερύμανθου ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν με την πρώτη μεγάλη βροχόπτωση στην περιοχή ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι παρόχθιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατά συνέπεια οι περιουσίες των αγροτών της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κατά την τελευταία κακοκαιρία που σημειώθηκε στην Ηλεία, ο ποταμός Ερύμανθος συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα όμβριων υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά του να βγουν στην όχθη και να καταστρέψουν δεκάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η κοίτη του Ερύμανθου έχει «μπαζωθεί» από φερτά υλικά (αμμοχάλικο) και έχει γεμίσει από βλάστηση, καθώς οι βροχές το τελευταίο διάστημα στην περιοχή ήταν περιορισμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όταν αυξάνεται η ποσότητα του νερού, αυτό να βγαίνει προς τα έξω καθώς το έδαφος στην όχθη είναι πιο πρόσφορο αφού είναι καλλιεργημένο.

Κατόπιν  τούτων ερωτάται ο αρμόδιος  Υπουργός

Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει μέτρα για να καθαριστεί η κοίτη του Ερυμάνθου ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά πλημμυρικά φαινόμενα με την πρώτη έντονη βροχόπτωση στην περιοχή»;
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...