Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Είμαι αθώος» υποστήριξε στην απολογία του ο 55χρονος


Ολοκληρώθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου, η απολογία του 55χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, για την δολοφονία του δασοπυροσβέστη...
...Βασιλείου Γκότση από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαρών Αχαΐας.

Στη σημερινή του απολογία, από το πρώτο κιόλας λεπτό, ο 55χρονος υποστήριξε την αθωότητά του και ότι βρέθηκε στην άσχημη αυτή θέση να είναι και κατηγορούμενος και φυλακισμένος, εξαιτίας της τελευταίας κατάθεσης της ανήλικης τότε κόρης του, που, όπως υποστήριξε, έγινε κάτω από την μακροχρόνια πίεση που της ασκήθηκε από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών.

Υποστήριξε ότι ήταν μέθοδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να τον ενοχοποιήσουν και να χαρακτηρίσουν αυτόν τον συγκεκριμένο ως βασικό ύποπτο και υπαίτιο για τη δολοφονία του δασοπυροσβέστη, μόνο και μόνο επειδή το τραγικό αυτό συμβάν έγινε σε τοποθεσία που ήταν κοντά στο στάβλο με τα πρόβατά του και είχε την ατυχή συγκυρία να βρίσκεται εκεί αυτός με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αμέσως προσπάθησε με το κινητό του να ειδοποιήσει, μέσω συγγενικού του προσώπου, τις αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, διότι ο ίδιος δεν είχε τα ακριβή νούμερα των τηλεφώνων των υπηρεσιών αυτών εκείνη την στιγμή.

Απάντησε σε επίμονες και ποικίλες ερωτήσεις της Προέδρου και του Εισαγγελέα, όσον αφορά κάποιες μαρτυρικές καταθέσεις από τη δικογραφία που διαφοροποιούσαν κάποια περιστατικά χρονικά και τοπικά σε σύγκριση με τα λεγόμενά του, αλλά πάντα επέμεινε στην ίδια άποψη ότι είναι αθώος και ότι όλα στράφηκαν εναντίον του ύστερα από την κατάθεση της ανήλικης κόρης του, την οποία χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα της ψυχολογικής πίεσης που επί μήνες δέχτηκε από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, ο ένας από τους τέσσερις ενόρκους, υπέβαλε στον κατηγορούμενο μερικές σύντομες ερωτήσεις όπου και απάντησε, δίχως όμως να προκύψει  κάτι το ιδιαίτερο.

Η δίκη διεκόπη στις 1.30 το μεσημέρι και η διαδικασία θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011, όπου σειρά έχει η αγόρευση του κ. Εισαγγελέα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...