Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αφήνουν την προίκα του ΟΣΕ στους πλιατσικολόγους


Για «εγκληματική» αδιαφορία σε βάρος δημόσιας περιουσίας ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσαν από το υστέρημά τους οι Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες, κατηγορεί τους αρμόδιους ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, με αφορμή...
...την κατάργηση του δρομολογίου Πύργου - Καλαμάτας και την ουσιαστική εγκατάλειψη και παράδοση ολόκληρης της υλικοτεχνικής υποδομής του σιδηροδρομικού δικτύου στους κάθε λογής πλιατσικολόγους.
Τα μέλη του συλλόγου, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν -όπως λένε- τόσο τους τοπικούς βουλευτές που σιωπούν ανεξήγητα όσο και την κυβέρνηση, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από το μηχανοστάσιο του ΟΣΕ Καλαμάτας, επισημαίνοντας το «έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας» σε καιρούς οικονομικής κρίσης.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες κάνουν από χθες τον γύρο του κόσμου μέσα από την ιστοσελίδα των Φίλων του Σιδηροδρόμου www.amnizia.com και ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.

Οπως καταγγέλλουν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν το έγκλημα εναντίον της δημόσιας περιουσίας (κάποιοι το υπολογίζουν στα 200 εκατ. ευρώ) που συντελείται στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο Πελοποννήσου με την εγκατάλειψη πανάκριβου τροχαίου υλικού και εξειδικευμένου εξοπλισμού στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα.

«Σε λίγες μέρες οι εγκαταστάσεις αυτές κλείνουν οριστικά και παραδίδονται αφύλακτες και χωρίς περίφραξη στο έλεος των πλανόδιων παράνομων συλλεκτών μετάλλου για scrap που θα ολοκληρώσουν την καταστροφή που ξεκίνησε από τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υποδομών, κλείνοντας έτσι άδοξα την ιστορία 120 ετών του Σιδηροδρομικού Δικτύου Πελοποννήσου», -αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση- καταγγελία, ενώ δίδεται μια πλήρης εικόνα, αλλά και ο αναλυτικός κατάλογος των όσων βρίσκονται στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ Καλαμάτας.
(Aναδημοσίευση αποσπάσματος από το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ )
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...