Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο Δελτίο καιρού σε ισχύ


Σημαντική επιδείνωση, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη το απόγευμα, κυρίως όμως την Παρασκευή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη νύχτα της Πέμπτης 27/1/2011 στα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο ιόνιο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή 28-1-2011 πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.
Στην Ηλεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στο νομό θα είναι οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι ακόμα και σε χερσαίες περιοχές.

Αναλυτικά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27/1 θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Αλλάζει όμως ο καιρός από το απόγευμα με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές ενώ από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές οι οποίες δεν φαίνεται να ειναι ισχυρές.
Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι από το βράδυ και θα πνέουν πολυ θυελλώδεις στο Ιόνιο 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ ακόμα και στις χερσαίες περιοχές θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις 7 και τοπικά θυελλώδεις 8, οπότε και απαιτείται προσοχή από πτώσεις δέντρων ή άλλων αντικειμένων.

Την Παρασκευή 28/1 θα επικρατούν νεφώσεις με κατα διαστήματα ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές, περισσότερες στα πιο ανατολικά τμήματα του νομού, όπου στα ορεινά πάνω από τα 1000 μέτρα θα μετατρέπονται σε χιόνι.

Οι άνεμοι σταδιακά από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν εξασθένηση.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων θα υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων των ακτοπλοϊκών γραμμών Κυλλήνης - Ζακύνθου, Κυλλήνης - Κεφαλλονιάς. Συνίσταται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτές τις γραμμές να επικοινωνήσουν με τις λιμενικές αρχές για να ελέγξουν την πραγματοποίηση των δρομολογίων.


Επιμέλεια πρόγνωσης: Θεόδωρος Κονδύλης
 iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...