ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

Από κόσκινο οι συμβάσεις με εταιρίες καθαρισμού ή φύλαξηςΕντατικούς ελέγχους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει φορείς του δημοσίου με εταιρίες παροχής υπηρεσιών προχωρούν οι Επιθεωρητές Εργασίας.

Με την τραγωδία σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, όπου Αιγύπτιος, ανασφάλιστος, εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο να μην έχει ξεχαστεί, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης, έδωσε εντολή για έλεγχο των συμβάσεων υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων με εταιρείες καθαρισμού ή και φύλαξης.

Με εγκύκλιό του, ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ ζητά από όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς να καταθέσουν στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τα αντίγραφα των σχετικών συμβάσεων έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Με τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των συμβάσεων, θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός επιτόπιος έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι περιλαμβάνονται όλοι οι προβλεπόμενοι όροι και η εναρμόνιση τους με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Οι εταιρείες καθαρισμού και οι εταιρείες υπηρεσιών φύλαξης οι οποίες παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα, ήταν κατά το 2010 στις προτεραιότητες του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας και μάλιστα με ειδική αναφορά σε συνεργεία που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες υπηρεσίες.

Οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ πραγματοποίησαν κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2010, 772 ελέγχους, υπέβαλαν 168 μηνύσεις, επέβαλαν 300 πρόστιμα της τάξεως των 584.900 Ευρώ, ενώ έγιναν και 86 αναγγελίες στο ΙΚΑ για περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: