Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιό στη Θήβα


Συμπλοκή αστυνομικών με κακοποιό στη ΘήβαΣυνελήφθη μετά από περιπετειώδη καταδίωξη...

Τετ α τετ με σκληρό κακοποιό, ο οποίος κατηγορείται για διάπραξη ληστειών, ήρθαν χθες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στη Θήβα.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος και το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, ωστόσο εκείνος πάτησε γκάζι και επιχείρησε να εξαφανιστεί. Μετά από καταδίωξη, το ύποπτο όχημα ακινητοποιήθηκε και ο κακοποιός τράπηκε σε φυγή πεζός, κατευθυνόμενος προς τον καταυλισμό των αθίγγανων που βρίσκεται στην περιοχή.

Όταν ο ένας αστυνομικός τον πλησίασε, ο 34χρονος του πέταξε μία πέτρα και στη συνέχεια κατάφερε να του αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο. Ο δεύτερος αστυνομικός τον κάλεσε να παραδοθεί, αλλά εκείνος έστρεψε το όπλο προς το μέρος του, έτοιμος να πατήσει τη σκανδάλη. Τότε, ο πρώτος αστυνομικός επιχείρησε να τον αφοπλίσει και κατά τη συμπλοκή, ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα. Ο δεύτερος αστυνομικός της ΔΙΑΣ, πυροβόλησε τότε τον 34χρονο στο πόδι και έτσι συνελήφθη. Ο δράστης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Θηβών εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο δράστης και ένας συνεργός του επιχείρησαν να ληστέψουν ηλικιωμένο ζευγάρι στην Παραλία Αυλίδας. Ο 83χρονος είχε αμυνθεί με καραμπίνα, πυροβολώντας τον συνεργό του στην κοιλιά ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου της Λαμίας έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στον καταζητούμενο 34χρονο για τη ληστεία της Αυλίδας είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφάλειας Θηβών και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Το 2010 είχε αποφυλακιστεί από το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ληστείες.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και σωματικές βλάβες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...