Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αιωνόβια νίκησε πέντε φορές τον καρκίνο!


Μια ''βιονική'' γιαγιά από τη Βρετανία, νίκησε τον καρκίνο, όχι μία αλλά πέντε φορές και γιόρτασε πρόσφατα τα... εκατοστά γενέθλιά της!

Ο λόγος για την Έλεν ΜακΝτόναλντ, από το Λιντς, η οποία έχει υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ όταν εγχειρίστηκε το 1963, οι συγγενείς της φώναξαν ιερέα να την ευλογήσει καθώς όλοι πίστευαν ότι θα πεθάνει. Η Έλεν, γεννήθηκε το 1911 και τα προβλήματα με την υγεία της άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν παρουσίασε καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή.
 
Λίγα χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο της χοληδόχου κύστεως, για τον οποίο και χειρουργήθηκε δύο φορές, διότι λίγα χρόνια μετά την πρώτη εγχείρηση, διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί και χρειάστηκε νέα.

Το 1963, η κυρία ΜακΝτόναλντ διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση για να αφαιρεθεί και αυτός.

Ο τελευταίος καρκίνος που αντιμετώπισε ήταν αυτός της μήτρας, για τον οποίο υποβλήθηκε σε υστερεκτομή.

''Όταν ξύπνησα μετά από την εγχείρηση για το έντερο, δίπλα μου στεκόταν ένας ιερέας που διάβαζε αποσπάσματα από την Βίβλο, ενώ υπήρχε και κάποιος στο δωμάτιο που έκλαιγε'', είπε η κυρία ΜακΝτόναλντ.

''Τους είπα όμως ότι εγώ είμαι αγωνίστρια και ότι θα καταφέρω. Και τα κατάφερα, χάρη και στους χειρουργούς που αφαιρούσαν κάθε φορά τον καρκίνο, όπου αυτός εμφανιζόταν. Ασφαλώς με βοήθησε και η χημειοθεραπεία. Αν εξαιρέσουμε αυτά τα προβλήματα, περίπου μισό αιώνα πριν, σήμερα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση.''

Η συμβουλή της για όσους θέλουν να ζήσουν μέχρι τα 100;

''Να δουλεύετε πολύ και σκληρά με τα χέρια σας. Επί 26 χρόνια έτριβα πατώματα με τα χέρια μου, πεσμένη στα γόνατα, αυτό πιστεύω με κράτησε στη ζωή.''!

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...