Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Διάθεση φαρμάκων μέσω νοσοκομείων



Τη διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία προκρίνει ως λύση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, εφόσον οι φαρμακοποιοί αρνηθούν την πώληση τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων τους.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στη Βουλή, το υπουργείο δεν θέλει τη σύγκρουση, θα λάβει όμως μέτρα κοινωνικής διαβίωσης.

Πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

"Υπάρχει μια προσχηματική διαφωνία επί μη υπαρκτού θέματος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, και εξήγησε ότι και για τον ίδιο αποτελεί "κόκκινη γραμμή" να μην μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίγει φαρμακείο παρά μόνο οι πτυχιούχοι και όσοι έχουν άδεια.

Κάλεσε δε τους φαρμακοποιούς να μην συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους διότι δεν οδηγούν πουθενά, και πρόσθεσε ότι οι διαφωνίες είναι για επιμέρους θέματα και όχι για βασικά.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο το πρωί συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...