Σταχτοπούτα» με χρώμα από Ηλεία στην Αθήνα!


«Σταχτοπούτα» με χρώμα από Ηλεία στην Αθήνα!
Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την παράσταση.
Με μεγάλη επιτυχία ανέβηκε στα Αγγλικά η θεατρική παράσταση “Cinderella” (Σταχτοπούτα) από τη θεατρική ομάδα των μαθητών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών START SMART – ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ. 

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Στέγης Ποντίων Άνω Λιοσίων, στην Αθήνα.
Γονείς και φίλοι των μικρών πρωταγωνιστών (πολλοί με καταγωγή από τον Πύργο, την αρχαία Ολυμπία, την Αμαλιάδα, την Ανδραβίδα, την Κάτω Παναγιά, το Βαρθολομιό, το Τραγανό κ.α.), ήταν στο θέατρο από νωρίς προκειμένου να τους χειροκροτήσουν!

Πριν το άνοιγμα της αυλαίας, η Διευθύντρια Σπουδών του Κέντρου, Ελένη Πετροπούλου αφού ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του αλλά και το θέατρο Στέγης Ποντίων για τη φιλοξενία του, με αφορμή το ρόλο της «κακιάς μητριάς» στην «Σταχτοπούτα», αφιέρωσε την παράσταση του φροντιστηρίου στην πιο γλυκειά «κακιά» του ελληνικού κινηματογράφου, Τασσώ Καββαδία, που είχε φύγει λίγες ώρες νωρίτερα σε ηλικία 91 ετών.

Όσο για την παράσταση, μετά από πρόβες δύο μηνών, με μεγάλο ταλέντο και ενθουσιασμό, μικροί μαθητές και μαθήτριες μίλησαν με άνεση την γλώσσα που διδάσκονται, τα Αγγλικά, και υποδύθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση όλους τους ρόλους του πιο αγαπημένου μας παραμυθιού!

Εντυπωσίασαν τα σκηνικά του σπιτιού της «Σταχτοπούτας» και του Παλατιού, τα εξαιρετικά κοστούμια εποχής, οι μουσικές κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και οι αστείες όπως τα τραγούδια των σειρών «Δυναστεία» και «Τόλμη και Γοητεία», αλλά και τα πιο ειδικά για κάποιες σκηνές, κομμάτια, όπως το «You are my destiny» του Paul Anka στο κλείσιμο του έργου, (που ηχογραφήθηκε από την αρχή σε στούντιο από τον μαθητή της B’ Class που υποδυόταν τον Πρίγκιπα), το «All the single ladies» της Beyonce από την κακιά μητριά και τις δύο κόρες της αλλά και το «Έμεινα μόνη» με τη φωνή της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού, την ώρα που οι τρεις τους αφήνουν μόνη της την Σταχτοπούτα στο τζάκι της και φεύγουν για το χορό!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την σκηνοθετική απόπειρα και τις μουσικές επιλογές της παράστασης έκανε ο Ηλείος ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος. Η παράσταση δόθηκε στους γονείς των παιδιών και σε DVD με ελληνικούς υπότιτλους. Επίσης, έχει «ανέβει» ολόκληρη (με υπότιτλους) και στην δημοφιλή ηλεκτρονική σελίδα youtube.com (αναζητήστε την ως “Cinderella Start Smart”). Αξίζει να την δείτε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ