Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ερυθρός ξηρός οίνος από το κτήμα… Σημίτη!

Ερυθρός ξηρός οίνος από το κτήμα… Σημίτη!
Ο Κ. Σημίτης με την σύζυγό του Δάφνη στο κτήμα του Κορακοχωρίου.
Ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει το ενδιαφέρον διαφόρων ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης το κρασί που από φέτος παράγει ο Κώστας Σημίτης στο κτήμα του στο Κορακοχώρι.
Η πρώτη σοδειά βγήκε φέτος και ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτηκε να χαρίσει σε φίλους του συσκευασίες δώρου με το εμφιαλωμένο κρασί του, που φέρει την ονομασία «Ήλιδα Γη».

Πρόκειται για ερυθρό ξηρό οίνο ο οποίος παράγεται με και εμφιαλώνεται στο διπλανό οινοποιείο του κτήματος Μερκούρη, μιας και ο κ. Σημίτης διατηρεί πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Κανελλακόπουλου.

Με την καθοδήγηση, άλλωστε, της οικογένειας Κανελλακόπουλου ο κ. Σημίτης αποφάσισε το 2004 να φυτέψει στο κτήμα του ένα αμπέλι στο οποίο η ποικιλία του σταφυλιού λέγεται ρεφόσκο και την έφεραν από την Ιταλία το 1900 στην Ελλάδα οι τότε ένοικοι του κτήματος Μερκούρη.

Αμπελουργός, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός, έχει βάλει ιδέες και στον έτερο Ηλείο πολιτικό, τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, ο οποίος μπορεί να κρατά αποστάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, έχει όμως επαφές με τους αμπελώνες του στην Ηλεία, καλλιεργώντας μάλιστα ακριβώς την ίδια ποικιλία σταφυλιού. Και οι εκσυγχρονιστές, βλέπετε, επιστρέφουν στις ρίζες…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...