Συμμετοχές στη δενδροφύτευση που οργανώνει ο ΣΚΑΪ


Για τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση που οργανώνει αύριο ο ΣΚΑΪ στην Ηλεία ενημέρωσαν το iliatora.gr -με δελτία Τύπου που απέστειλαν στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο- φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι του νομού.
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση 92.3 αναδασώνουν στην Ηλεία σε 6 περιοχές. 15.000 φυτά θα φυτευτούν στις περιοχές Γεράκι, Αμπελώνα, Καράτουλα, Λάλα, Κρέστενα και Θολό. Μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2007 επιστρέφουμε και αναδασώνουμε εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Σημείο συνάντησης : Δασαρχείο Πύργου, οδός Αλφειού 42.
Ώρα συνάντησης: Στις 10.00 το πρωί.

Όλοι οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν στο πιο πάνω σημείο και από εκεί θα μεταφέρονται στα σημεία που θα γίνει η αναδάσωση με μέσα που θα διαθέσει το δασαρχείο.
(από την ιστοσελίδα SKAI.gr)
----
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας συμμετέχει την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στη δράση του ΣΚΑΙ, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη λειτουργία περιβαλλοντικών προστατευτικών δικτύων στην Ηλεία.

Ήδη μέσω του Γραφείου Εθελοντισμού ενημερώθηκαν οι ομάδες, σύλλογοι και  οι οργανώσεις της κοινωνίας των Πολιτών γιατί πιστεύουμε όλοι μαζί θα αλλάξουμε το γκρίζο περιβάλλον της Ηλείας.

Όσοι δεν  έχουν δηλώσει συμμετοχή τους καλούμε να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του περιβάλλοντος και να δώσουν το παρόν για το μέλλον της Ηλείας.
----

Ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό  και την  ανάπτυξη  «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ -  ΟΛΥΜΠΙΑΣ»,  σας γνωστοποιεί τα  εξής:

Ο Όμιλός μας συγχαίρει και ευχαριστεί τον ΣΚΑΪ, το Δασαρχείο Πύργου και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία –Τηλεόραση 92,3, για την πρωτοβουλία αναδάσωσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007 περιοχές της Ηλείας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011.

Γνωστοποιεί ότι, τα μέλη και οι φίλοι του, θα συμμετάσχουν  στην επιχείρηση αναδάσωσης των κατεστραμμένων περιοχών, ως ελάχιστη συνεισφορά του, στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια.

Καλεί κάθε Ηλείο, να ενισχύσει  ουσιαστικά, με την  δική του ενεργή συμμετοχή, την εθελοντική και ζωτικής σημασίας επιχείρηση αναδάσωσης.

‘Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στο μνημείο του Γκουράσα, που βρίσκεται επί του ασφαλτοδρόμου μετά το γήπεδο του Βαρθολομιού, στις 09:30 - 10:00΄ π.μ., προκειμένου να φυτευθούν 5.000 δένδρα, που με την φροντίδα των διοργανωτών έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό της αναδάσωσης στην πληγείσα περιοχή του Δάσους Θινών Βαρθολομιού .

Θεωρεί  ότι, η αναγέννηση και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της  Ηλείας, δεν είναι μια απλή τυπική υποχρέωση. Είναι ηθικό καθήκον και συνείδηση ενός χρέους κάθε πολίτη του τόπου μας.  Η κατεστραμμένη Ηλεία μπορεί και πρέπει να αποκατασταθεί. Μπορεί και πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία της, ως φυσικό κάλλος μοναδικό. Οφείλει να αποκαταστήσει την σφραγίδα της Θείας Δωρεάς, προίκα αρχέγονη και αναπαλλοτρίωτη. Στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Σ΄αυτό το χρέος οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε, όχι μόνον με την απλή συμμετοχή μας στις 30 Ιανουαρίου, αλλά και στο διηνεκές, υιοθετώντας την έννοια μας για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, ως στάση ζωής, ως συνείδηση συνέχειας ενός ιστορικού παρελθόντος, που έχει στενά δεθεί με το μοναδικό φυσικό κάλλος του τόπου μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οι εθελοντές θα προσέλθουν στο ανωτέρω σημείο συνάντησης με δικά τους μέσα, και θα φέρουν τα δικά τους εργαλεία (γάντια, τσάπες, αξίνες κλπ).

Σε  περίπτωση ακύρωσης, λόγω καιρικών συνθηκών, η δράση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 11, 271 00 Πύργος

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974455288, e-mail: sofiahintziou@gmail.com
----     

Το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών θα συμμετάσχει στη δεντροφύτευση που συντονίζει ο ΣΚΑΪ, το Δασαρχείο και η ΟΡΤ την Κυριακή 30/1/2011. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το δασάρχη Αμαλιάδας (Τρίτη 24/1/2011) συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν τη δεντροφύτευση. Η περιοχή που θα πραγματοποιηθεί τελικά η δεντροφύτευση έχει καθοριστεί από το δασαρχείο να είναι στο δάσος Θινών Βαρθολομιού.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί το μνημείο Γκουράσα, που βρίσκεται επί του ασφαλτόδρομου μετά το γήπεδο του Βαρθολομιού στο δρόμο προς την παραλία των Θινών. Ως ώρα προσέλευσης έχει καθοριστεί 09:30-10:00 π.μ. και ώρα έναρξης των αναδασωτικών εργασιών: 10:00-10:30 π.μ.

Σε περίπτωση ακύρωσης, λόγω καιρικών συνθηκών, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Φεβρουρίου 2011.

Τα μέλη του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών θα συγκεντρωθούν στις 10:00 π.μ. στην πλ. Αγ. Αθανασίου για να αναχωρήσουν προς το χώρο δεντροφύτευσης.

Παίρνουμε μαζί μας αξίνα και φτυάρι, γάντια εργασίας.

Πληροφορίες (Δασαρχείο)
2622028461
dasamali@otenet.gr
----

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) σε μια  προσπάθεια προσφοράς στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου του Νομού  Ηλείας θα συμμετάσχει στην αναδάσωση  που διοργανώνει ο τηλεοπτικός  σταθμός ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πύργου και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση 92.3 σε 6 περιοχές του πολύπαθου νομού μας.

Στις 30 Ιανουαρίου, στις 10:00, δίνουμε και  εμείς ραντεβού στο Δασαρχείο  του Πύργου (Αλφειού 42) για να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσπάθεια επανάκτησης της πλούσιας φυσικής ομορφιάς του νομού μας!
----

Φτιάρια αξίνες ...και πάμε Θίνες!

Την Κυριακή 30 Γενάρη φυτεύουμε στα δάση της Ηλείας!

Πού πάμε;

Πάμε στις Θίνες Βαρθολομιού. Στο μνημείο Γκουράσα που βρίσκεται στο δρόμο Βαρθολομιού - Θινών, 800 περίπου μέτρα πριν την παραλία.

Πώς και πότε πάμε;

Πάμε με τα αυτοκίνητά μας, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011  ξεκινάμε  από την πλατεία Ελευθερίας στην Τράπεζα Κύπρου στην Αμαλιάδα στις 9.00 το πρωί και αν χρειαστεί φτιάχνουμε ομάδες και στις 10.00 φυτεύουμε στις Θίνες.

Τι έχουμε μαζί μας;

Οπωσδήποτε αξίνα κατα προτίμηση, ή φτυάρι (και του γείτονα μας, κάνει), γάντια, νερό, κολατσιό και κατάλληλο ντύσιμο (γραβάτα και γόβα στιλέτο δεν επιτρέπονται)

Θα το πούμε κάπου;

Ναί, την εθελοντική συμμετοχή μας τη δηλώνουμε και για τον Εμπορικό Σύλλογο στα τηλ. 6972326697 και 2622025990.

Συντονισμός: Δασαρχείο Αμαλιάδας τηλ. 2622028461

Ας μή ξεχνάμε " το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας"

Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας

iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ