Προσοχή, κίνδυνος κατολισθήσεων!


Ευνοϊκές συνθήκες κατολισθήσεων δημιουργούνται πλέον στην ορεινή-ημιορεινή περιοχή της Ανδρίτσαινας καθώς εξακολουθεί να βρέχει. Μπορεί η βροχόπτωση να μην έχει ιδιαίτερη ένταση, το ύψος βροχής όμως που ήδη έχει πέσει είναι αρκετό ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα.
Σύμφωνα με τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Ανδρίτσαινα, το ύψος βροχόπτωσης ξεπερνά τα 50 χιλιοστά (50 τόνους νερό ανα στρέμμα) ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται. Τα 40 χιλιοστά ξεπερνά το ύψος βροχής στο γειτονικό σταθμό στην Ζαχάρω. Το ύψος βροχής θεωρείται μεν συνηθισμένο για την περιοχή, όμως σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών το έδαφος αρχίζει και γίνεται κορεσμένο.

Η περιοχή είναι γνωστή για την σαθρότητα του εδάφους και κυρίως μετά τις πυρκαγιές του 2007, οπότε απαιτείται τις επόμενες ώρες προσοχή σε αρκετά σημεία του Δήμου Κρέστενας - Ανδρίτσαινας.

Όσοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί. Έντονα φαινόμενα κατολισθήσεων είναι πιθανό να παρουσιαστούν τις επόμενες ώρες καθώς η βροχόπτωση δεν αναμένεται να σταματήσει πριν το απόγευμα του Σαββάτου.

Ήδη παρατηρούνται περιορισμένα φαινόμενα καταπτώσεων/κατολισθήσεων στην περιοχή, τα οποία για την ώρα αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κρέστενας - Ανδρίτσαινας.

iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ