Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η "Φλώρινα" των Ιονίων Νήσων


Σε "Φλώρινα" των Ιονίων Νήσων εξελίσσεται η Ζάκυνθος, σύμφωνα με τις καταγραφές του νέου αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που εγκαταστάθηκε τον Οκτώβριο του 2010 στο νησί.
Εντυπωσιακά χαμηλές θερμοκρασίες & παγετός καταγράφονται το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου 2011 στη Ζάκυνθο, με το θερμόμετρο να πέφτει ακόμα και σε αρνητικές τιμές.

Πριν από λίγο έδειξε την πρώτη αρνητική τιμή από την ημέρα λειτουργίας του σταθμού με -0.2 βαθμούς Κελσίου σε 10 μόλις μέτρα υψόμετρο, σε νησιωτική περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας.
Την ίδια ώρα, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από +3 έως +6 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης την ίδια ώρα τους μηδέν βαθμούς Κελσίου δείχνει το θερμόμετρο στην ημιορεινή Φολόη Ηλείας, στα 600 μέτρα υψόμετρο.

Να σημειώσουμε ότι ο σταθμός είναι εγκατεστημένος στον κάμπο, στο εσωτερικό του νησιού, όπου η γεωγραφία της περιοχής ευνοεί το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής τις ημέρες με άπνοια και ξαστεριά.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...