Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία πολιτών για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «απαντούν» στις επικείμενες αυξήσεις των εισιτηρίων του... Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ενώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών της συμπρωτεύουσας.

Αύριο θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 11.30 το πρωί και θα επιβιβαστούν μαζικά σε αστικά λεωφορεία, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προγραμματισμένες αυξήσεις των κομίστρων, που -όπως υποστηρίζουν- φτάνουν ακόμη και στο 180%.

Τη συγκέντρωση διοργανώνουν οι επιτροπές «Ακρίβεια Stop», από κοινού με τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων Τούμπας και Δυτικών Συνοικιών και την ομάδα «Free Bus».

Αντίστοιχη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί και στις 30 Δεκεμβρίου, όταν οι πολίτες είχαν επιβιβαστεί σε δύο λεωφορεία, στα οποία ανάρτησαν πανό που έγραφαν: «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι».

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, αλλά και στην αύξηση της τιμής του, στα 0,80 ευρώ (0,60 σήμερα). Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα 0,90 ευρώ (από 0,60), του εισιτηρίου που επιτρέπει τη μετεπιβίβαση προς μόνο μία κατεύθυνση.
  

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...