Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

newsbomb.gr_Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/eirinaios-425x287.JPGΚλειδωμένο κρατούν τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο εδώ και 5 χρόνια οι αγιοταφίτες μοναχοί, από την ημέρα που τον έριξαν από τον Πατριαρχικό θρόνο... με την δικαιολογία ότι πουλούσε εδάφη του Πατριαρχείου σε εβραϊκές εταιρίες.
Ο ίδιος αποφασισμένος να αποδείξει με το πέρασμα του χρόνου και με δικαστικές ενέργειες ότι τον κατηγόρησαν άδικα αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον Πανάγιο Τάφο κι έτσι του αφαίρεσαν το δικαίωμα να βγαίνει έξω από το κελί του βάζοντας λουκέτα στις πόρτες του!



Μέχρι τώρα όσοι προσπάθησαν να τον δουν δεν τα κατάφεραν και όσοι ζήτησαν εξηγήσεις η απάντηση ήταν μια: «Ο Ειρηναίος δεν δέχεται κανέναν» . Αποκλείοντας έτσι κάθε προσπάθεια κάποιου να συναντήσει τον έκπτωτο Πατριάρχη.

6 Ιανουαρίου Παραμονή Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο, βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα στα πλαίσια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ρωτάμε για τον έκπτωτο Πατριάρχη τους αδελφούς του. Άλλοι αποχωρούν σιωπηλά και άλλοι μας ψιθυρίζουν: «κάντε κάτι είναι κρίμα για τον άνθρωπο να είναι κλειδωμένος από μας τους ίδιους... Δεν σηκώνει το Πατριαρχείο μας άλλο κακό....»

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο σημερινός Πατριάρχης κ. Θεόφιλος μεταξύ άλλων θεμάτων δέχτηκε να μιλήσει για πρώτη φορά για τον εγκλεισμό Ειρηναίου: «ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από κει. Εμείς του δώσαμε διάφορες λύσεις αλλά εκείνος δεν δέχεται καμία. Δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με τον Ειρηναίο. Αν θέλετε να τον συναντήσετε θα πρέπει να καλέσουμε την ισραηλινή αστυνομία για να τον δείτε και τότε θα σας ανοίξουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την είσοδο σε όποιον θέλει ότι ώρα θέλει . Εδώ είναι μοναστήρι...».

Λίγη ώρα μετά αποκαλύφθηκε η αλήθεια: τα κλειδιά της «φυλακής του» τα είχαν οι ίδιοι οι πατέρες. Με την συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας - από πού και ως που αφού δεν είναι κατάδικος - το κελί του Ειρηναίου ξεκλειδώθηκε από Αγιοταφίτη μοναχό, ο οποίος έχει τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας.

Ο πρώην Ιεροσολύμων μας υποδέχεται στην πόρτα του με αγωνία. Είναι άσπρος σαν το πανί όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε από μας που δεν θα τον έβλεπε ο ήλιος για χρόνια.

Το σπίτι του παγωμένο. Ένα κερί ανάβει στο τραπέζι του το οποίο έχει κάνει τράπεζα για να τελεί τη θεία κοινωνία. Ακοινώνητος τόσα χρόνια ένας ιερωμένος , ένας Πατριάρχης... Κοινωνεί μόνος του τον εαυτό του.

«Πως είναι δυνατόν οι ιεράρχες να γίνονται τιμωροί και να φυλακίζουν ένα άρρωστο άνθρωπο μέσα σε ένα κελί για τόσα χρόνια μην δίνοντάς του το δικαίωμα που του έδωσε ο ίδιος ο Θεός... να αναπνέει καθαρό αέρα..... Ακόμη και οι φυλακισμένοι προαυλίζονται» μονολογεί ο έκπτωτος Πατριάρχης.

Ο Ειρηναίος τρέφεται κρυφά ....
Τις νύχτες σαν κλέφτης ανοίγει το παράθυρό του και κατεβάζει ένα καλάθι στο δρόμο για να του ανεβάσουν οι Άραβες τις περιοχής τρόφιμα και φάρμακα που τα έχει ανάγκη ...
Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον εγκλεισμό του Πατριάρχη για τον οποίο άρχισαν τις τελευταίες μέρες να ασχολούνται δημοσιογράφοι από ξένα δίκτυα και να αναζητούν τρόπο να τον συναντήσουν επικοινωνώντας παράλληλα με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να κάνουν γνωστό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος παράνομα κρατείται κλειδωμένος.
Η πόρτα του όμως κρατείται ακόμη κλειδωμένη...

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...