Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Καλά τα λόγια, αλλά ας αξιοποιήσουμε τα 120 εκατ.€ του Ταμείου Μολυβιάτη


Την αξιοποίηση των 120 εκατ.€ που λιμνάζουν στο Ταμείο Μολυβιάτη, για την χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στην Ηλεία πρότεινε ο Βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην υφυπουργός και νυν Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ο οποίος, λόγω γρίπης δεν μπόρεσε να παραστεί στη σύσκεψη που οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαρ. Καφύρας, με επιστολή του ασκεί κριτική για το γεγονός ότι πολλά έργα έχουν βαλτώσει και επισημαίνει ότι, όπως επί ΝΔ, το ίδιο και επί ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ηλείας έχει παραμείνει στα χαρτιά.

Η επιστολή Κοντογιάννη προς Καφύρα έχει ως εξής;

«Λόγοι  πέρα από τη θέλησή μου δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, στη σύσκεψη που διοργανώνετε για την προώθηση των έργων που έχει ανάγκη η Ηλεία.

Εκτιμώ  ότι οι προτάσεις που έχετε καταθέσει δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη στον τόπο μας, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να κρατούν την Ηλεία στην τελευταία θέση της ανάπτυξης.

Οφείλω επίσης να επισημάνω ότι όπως και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, έτσι και τώρα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυροπλήκτων περιοχών της Ηλείας, παραμένει στα χαρτιά.

Θέλω  λοιπόν να επισημάνω  ότι χρέος όλων μας είναι να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων αναπτυξιακών έργων από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, αφού η αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Μολυβιάτη δεν απάδει-το αντίθετο μάλιστα-του στόχου σύστασης του Ταμείου. Δηλαδή οι προσφορές των δωρητών θα χρησιμοποιηθούν επ’ ωφελεία του λαού της Ηλείας και ιδιαίτερα των πυρόπληκτων περιοχών. 

Να  θεωρείτε βέβαιη τη στήριξή μου στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, για χρηματοδότηση  των συγκεκριμένων  έργων».
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...