Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Χτυπάει» με 24 γκολ στο ντέρμπι


Ένα τρικ για να «χτυπήσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού ετοιμάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ο Ισπανός προπονητής σχεδιάζει να παρατάξει τους Φουστέρ, Ριέρα και Μιραλάς, οι οποίοι έχουν σκοράρει συνολικά 23 φορές φέτος, πίσω από τον Τζεμπούρ, ώστε να αναστατώσει τους «πράσινους». Μεγάλο πριμ ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Συντηρητικά για να επανέλθει η φρεσκάδα στους βασικούς.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η επιθετική αιχμή του Ολυμπιακού στο «αιώνιο» ντέρμπι, ωστόσο ο Αλγερινός στράικερ θα έχει στη συμπαράσταση των Νταβίντ Φουστέρ από πίσω του, Άλμπερτ Ριέρα αριστερά και Κέβιν Μιραλάς δεξιά, σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δοκίμασε αυτό το σχήμα και την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Άρη, για μικρό χρονικό διάστημα ωστόσο, αφού η αναγκαστική αλλαγή του Βέλγου φορ του άλλαξε αναγκαστικά τα πλάνα.

Ο Μιραλάς έχει σκοράρει 9 φορές φέτος, όσα τέρματα έχει πετύχει και ο Φουστέρ, ενώ ο Ριέρα έχει άλλα 6 και ο Βαλβέρδε πιστεύει πως οι τρεις τους, μαζί με τον Τζεμπούρ μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού». Οι συνεχόμενες αλλαγές θέσεων μεταξύ Τζεμπούρ και Μιραλάς ή Μιραλάς και Ριέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες και με αυτόν τον τρόπο θα «ξεκλειδώσει» η αντίπαλη αμυντική διάταξη.

Σχηματικά, ο Πάρντο θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Α.Παπαδόπουλο και Ραούλ Μπράβο να αποτελούν την αμυντική τετράδα. Ιμπαγάσα και Μοντεστό θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ο Μιραλάς θα πάει δεξιά, ο Ριέρα αριστερά, ενώ ο Φουστέρ θα είναι πίσω από τον Τζεμπούρ.

Ο Βαλβέρδε ξέρει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχει μεγάλη ένταση και θα χρειαστεί πολλή δύναμη και για τον λόγο αυτό δώσει εντολές για συντηρητικό πρόγραμμα προπονήσεων στους Μοντεστό, Ιμπαγάσα, Ραούλ Μπράβο και Μέλμπεργκ, όπως και τους Ριέρα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Τοροσίδη, ώστε να παρουσιαστούν πιο «φρέσκοι» στο ντέρμπι.

Τους «χρυσώνει» ο Μαρινάκης

Ένα μεγάλο πριν αναμένεται να μοιραστούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, σε περίπτωση νίκης επί του Παναθηναϊκού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πράξει κάτι ανάλογο και στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, όταν και αν επικρατούσαν οι «ερυθρόλευκοι» θα έπαιρναν 400.000 ευρώ. Τώρα που με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» το πρωτάθλημα, το χρηματικό ποσό που βγει από την τσέπη του μεγαλομετόχου των Πειραιωτών αναμένεται να είναι τουλάχιστον ανάλογο. Ο Μαρινάκης αναμένεται πάει στου Ρέντη την Παρασκευή για να το ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές, όπως είχε κάνει και πριν το παιχνίδι με τον Άρη.

Πρόταση Μπορντό για Σάντσες

Την επιθυμία του να πάει σε μια ομάδα επιπέδου Μπορντό εξέφρασε ο Κάρλος Σάντσες, όταν ρωτήθηκε από γαλλικά ΜΜΕ, για πρόταση που φέρονται να έχουν καταθέσει οι «γιρονδίνοι» για την απόκτησή του:

«Η Μπορντό; Ναι, το 'χω ακούσει και εγώ. Είναι το είδος του συλλόγου που με ενδιαφέρει. Εγώ θέλω να παίξω σε μεγάλη ομάδα και σε υψηλό επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Βαλενσιέν είχε απορρίψει πρόταση δύο εκατομμυρίων ευρώ για τον Κολομβιανό μέσο τον Ιανουάριο, για τον οποίο ενδιαφέρονται επίσης Λιλ και Παρί Σεν Ζερμέν.
sporfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...