Το ΣΔΟΕ «ξετίναξε» την αγορά της Ηλείας…


Πραγματική «επιδρομή» στην γονατισμένη από την κρίση και την δυσπραγία αγορά της Ηλείας κάνει τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ, επιτείνοντας το ήδη υπάρχον πρόβλημα με τα πρόστιμα που καταλογίζει «επί δικαίων και αδίκων».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καφετέριας του Πύργου στην οποία κλιμάκια του ΣΔΟΕ είναι πλέον τακτικότατοι επισκέπτες «ξετινάζοντας» στην κυριολεξία τα πάντα. Στην τελευταία όμως περίπτωση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη αλλά και θαμώνων που αντιλήφθηκαν το γεγονός, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ επέδειξαν υπέρμετρο υπηρεσιακό ζήλο.

Ενώ όλα τα τραπέζια είχαν κανονικά αποδείξεις, μια παραγγελία στο μπαρ του καταστήματος δεν είχε, γεγονός που οφειλόταν αποκλειστικά σε παράλειψη λόγω φόρτου εργασίας. Γι’ αυτή λοιπόν την ακούσια παράβαση ο ιδιοκτήτης εκλήθη να πληρώσει ένα ιδιαίτερα «τσουχτερό» πρόστιμο. Ο ίδιος καταστηματάρχης έχει πληρώσει κατά τον ίδιο τρόπο ανάλογα πρόστιμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σ’ ένα κατάστημα που όποιον πελάτη κι αν ρωτήσει κανείς θα βεβαιώσει ότι οι αποδείξεις κόβονται κανονικά και στο ακέραιο!

Είναι κοινή η πεποίθηση στην κοινωνία ότι, όσο τυπικός και αν είναι ένας επαγγελματίας, αν μπει στο κατάστημά του το ΣΔΟΕ, κάποιο λάθος θα βρει, μικρό ή μεγάλο. Στην δύσκολη όμως συγκυρία που βρισκόμαστε, αν το κράτος «χτυπά» τους μικρούς επαγγελματίες που έχουν χρεωθεί μέχρι τον λαιμό για να στήσουν μια επιχείρηση και αφήνει τους μεγάλους να «γλιστρούν» ανενόχλητοι, δημιουργεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα.

Με αυτά και με άλλα, δεν θα μείνει μαγαζί για μαγαζί στην αγορά και μετά να δούμε από πού το κράτος θα ψάχνει να μαζέψει έσοδα…
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ