Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

iliatora.gr | Η NET για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών


Το ΚΕΠΕΠ πρώτο θέμα σε ΝΕΤ και Ελευθεροτυπία (βίντεο)
Η διάσταση που πήρε το θέμα τόσο στην κρατική τηλεόραση όσο και στον Αθηναϊκό Τύπο δικαιώνει το iliatora.gr αλλά, το κυριότερο, φέρνει στο προσκήνιο το πρόβλημα του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών.

Μια ακόμη δέσμευση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, ήρθε, ως αποτέλεσμα της διάστασης που πήρε το θέμα που αποκάλυψε το iliatora.gr, με την προβολή του και από την κρατική τηλεόραση.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 9 το βράδυ της Τρίτης με την Έλλη Στάη, μετά το αναλυτικό ρεπορτάζ του καναλιού με τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε ο Γιώργος Μαρινόπουλος, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα τοποθετηθούν στο ΚΕΠΕΠ πέντε άτομα, χωρίς να προσδιορίσει επακριβώς τις ειδικότητές τους, στην προσπάθεια να ενισχυθεί το προσωπικό του ιδρύματος ώστε να βελτιωθεί όσο γίνεται η διαβίωση των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα βελτίωσης στο ΚΕΠΕΠ τον τελευταίο χρόνο (δείτε τις δηλώσεις και το ρεπορτάζ της ΝΕΤ στο βίντεο που ακολουθεί).

Αντίστοιχα, σήμερα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έχει πρώτο της θέμα το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, αφιερώνοντας τρεις εσωτερικές της σελίδες στο μείζον αυτό ζήτημα (με ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου, διαβάστε εδώ) και εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη συγκλονιστική έκθεση Αγγλίδας φυσιοθεραπεύτριας, αποφοίτου του Πανεπιστημίου Κάρντιφ, που εργάστηκε ως εθελόντρια στο Κέντρο Περίθαλψης Παίδων από τις 26 Ιουλίου έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2009.

Η ελπίδα που γεννιέται μέσα από την πανελλήνια προβολή του θέματος είναι να υπάρξουν οι λύσεις που απαιτούνται ώστε το ΚΕΠΕΠ να πάψει να είναι το ανάθεμα της κοινωνικής πρόνοιας, η διαρκής ντροπή για την πολιτεία και την κοινωνία μας.
ILIATORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...