Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ούτε οι ζωντανοί, ούτε οι... πεθαμένοι συνταγογραφούν !!


Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί στη νομαρχιακή μονάδα υγείας του ΙΚΑ στον Πύργο καθώς πολλοί ήταν οι ασφαλισμένοι που, σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, θέλησαν να εξυπηρετηθούν από τους συμβεβλημένους...
... γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.
Κι ενώ οι γιατροί δεν τους δέχονταν, αρκετοί από αυτούς και να ήθελαν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους δεν... μπορούσαν.

Βλέπετε η λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς που είχε τοιχοκολληθεί στο ισόγειο της μονάδας υγείας περιελάμβανε και ονόματα γιατρών που είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί, είτε έχουν... "αποδημήσει εις Κύριον" εδώ και χρόνια!
Άτομα κάθε ηλικίας ζητούσαν διευκρινίσεις από το διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τους βοηθήσουν, ενώ στη μονάδα υπήρχε προσωπικό ασφαλείας αποτελούμενο από 6 γιατρούς που κάλυπταν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής της νομαρχιακής μονάδας υγείας του ΙΚΑ στον Πύργο Νίκος Γαλανόπουλος, τόνισε ότι: «δεν υπάρχει αντίθεση του ιατρικού σώματος στο να μπορούν όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να συνταγογραφούν και να εκτελούν ιατρικές πράξεις σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό όμως απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, ασφαλιστικό και οικονομικό ξεκαθάρισμα και πάνω απ΄ όλα διαμόρφωση αυτών των σχέσεων ισότιμα και να αφορούν όλους».

Παράλληλα οι υπάλληλοι του τμήματος της γραμμής εξυπηρέτησης του ΙΚΑ Πύργου βρίσκονταν κανονικά στις θέσεις τους, καθώς πολλοί ήταν οι ασφαλισμένοι που θέλησαν να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Ιδρύματος για την ερχόμενη εβδομάδα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...