Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος εποχής για το στρατολογικό γραφείο Πύργου


Βέβαιο θεωρείται ότι και το στρατολογικό γραφείο του Πύργου περιλαμβάνεται σ’ εκείνα που θα καταργηθούν μέσα στο 2011 από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την εφαρμογή του προγράμματος συγχωνεύσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αυτή την περίοδο καταρτίζεται το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των στρατολογικών υπηρεσιών της χώρας, το οποίο κινείται στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης».

Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει τη δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος. Όπως προβλέπει το πρόγραμμα, τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές στρατολογικές υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή.

Οι νέες στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων ενώ οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για στρατολογικά θέματα από όλα τα ΚΕΠ.

Το νέο πρόγραμμα υπολογίστηκε ότι θα μειώσει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του τωρινού συστήματος, καθώς τα 57 στρατολογικά γραφεία και οι 6 διοικήσεις στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως τον ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...