Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου


Συνεδρίασε την Δευτέρα 31-01-2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Από την αρχή της συνεδρίασης αναφέραμε, ότι επειδή είναι η πρώτη του στην ουσία συνεδρίαση και ότι...


... και προβλήματα και ελλείψεις υπάρχουν, (σε εισηγήσεις και επαρκή ενημέρωση πάνω στα θέματα προς συζήτηση), θα δείξουμε κατανόηση, με την προϋπόθεση φυσικά ότι από την επόμενη δεν θα επαναληφτούν.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε ζητήματα που αναφέρθηκαν, ή και σε άλλα που κρατούνται μάλλον σαν «εφτασφράγιστο μυστικό».

Στην αρχική μας ερώτηση για το τι έχει γίνει για το κολυμβητήριο του Πύργου, από το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, το οποίο έχει αναστείλει (και δεν έχει διακόψει θέλουμε να πιστεύουμε) την λειτουργία του, η απάντηση που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Στις επανειλημμένες εκλύσεις μας να αναφέρει ο Δήμαρχος τι βήματα έχουν γίνει, δεν πήραμε καμία απάντηση. Προφανώς δεν θέλουν ακόμα να μας πουν ότι κοινή στόχευση τους με την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Υγείας Διατροφής και Άθλησης, Χρήστο Αηδόνη-( ο οποίος σε δηλώσεις του προ ημερών δήλωσε ότι «θα στηριχτεί στην οικονομική ανάπτυξη μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων») είναι η ολοκληρωτική παραχώρηση του μαζικού αθλητισμού στους ιδιώτες με συνέπεια το κόστος να βαραίνει αποκλειστικά την λαϊκή οικογένεια.

Η λογική της ανταποδοτικότητας- ακόμα μεγαλύτερα βάρη δηλαδή για τους δημότες του Δήμου μας- φάνηκε και με τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και κάποιων αντιδημάρχων-στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα θέματα της λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων. Προλειάνουν το έδαφος από τώρα γιʼ αυτά που θα μας φέρουν το Μάρτη με τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου.

Στο σημείο δε που προσπαθήσαμε να ζητήσουμε την λειτουργία της επιτροπής πολιτικής προστασίας για την αποφυγή φυσικών καταστροφών και όχι εκ των υστέρων να κάνουν καταγραφή των ζημιών φάνηκε ξεκάθαρα ποια πολιτική θέλει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχει καν στην κατεύθυνση τους η μέριμνα για αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου μας. Θα ερχόμαστε σε κάθε βροχή να μετράμε τις πληγές μας και δυστυχώς το κόστος θα πληρώνουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες και οι λαϊκές οικογένειες στην περιοχή μας.

Και όλοι θα ευχόμαστε να μην γίνει κάποιος σεισμός γιατί δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα δημόσια κτήρια( σχολεία κ.α.) από προηγούμενες σεισμικές δονήσεις.

Εκεί που έδωσε ρεσιτάλ ο Κύριος Δήμαρχος μαζί με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λιατσή ήταν κατά την αναφορά τους στους υπαλλήλους που θα αποσπαστούν ή θα προσληφθούν με καθεστώς ομηρίας των 8μηνων ή ετήσιων συμβάσεων.

 Σε κοινή συμπόρευση με τον Πάγκαλο μίλησαν για «προνομιούχους», για «ανθρώπους που δεν σέβονται το μεροκάματο που παίρνουν» και διάφορα άλλα κοσμητικά επίθετα. Πάντως δεν έφτασαν στο σημείο του κυρίου Πάγκαλου να τους αποκαλέσουν κοπρίτες !!!

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό από τους εκλεγμένους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. οι οποίοι εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης που ρίχνει συνεχώς περισσότερα βάρη στην πλάτη μας.

Θα πρέπει να οργανώσουν την αντίσταση τους και την πάλη τους ενάντια σε αυτή την πολιτική. Σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς.

 Είναι ευπρόσδεκτοι και όλοι αυτοί που με την στάση τους στις δημοτικές εκλογές, άθελα τους, έριξαν νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι ώρα να διορθώσουν και την ψήφο τους και την στάση τους στις δημοτικές εκλογές.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...