Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Συντάξεις- μαϊμού, τέλος!


Οριστικό τέλος στις συντάξεις- μαϊμού του ΟΓΑ βάζει η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού η οποία προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς και στην Ηλεία.

Τα ΕΛΤΑ ήδη έχουν απογράψει τους Ηλείους συνταξιούχους σε ποσοστό άνω του 85%, ενώ...
... τις επόμενες μέρες το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η προθεσμία απογραφής έληγε χθες, δόθηκε όμως παράταση μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου του 2011.
*Εντοπίστηκαν και στην Ηλεία περιπτώσεις ατόμων τα οποία με πληρεξούσια ελάμβαναν συντάξεις του ΟΓΑ χωρίς να τις δικαιούνται
* Θα κληθούν να  επιστρέψουν τα χρήματα όσοι τα έπαιρναν κατ’ αυτόν τον τρόπο

Όπως επισημαίνει στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Σάκης Μιχαλόπουλος, Διευθυντής  του  κεντρικού ταχυδρομείου Πύργου και των ΕΛΤΑ Νομού Ηλείας, δεν λείπουν και στην περιοχή μας περιπτώσεις ατόμων, κυρίως συγγενείς αποβιωσάντων συνταξιούχων ΟΓΑ, τα οποία συνέχιζαν να λαμβάνουν τη σύνταξη παρότι οι συνταξιούχοι είχαν πεθάνει!

«Πρόκειται για τα περιβόητα πληρεξούσια με τα οποία κάποιοι ελάμβαναν τις συντάξεις χωρίς  να τις δικαιούνται αφού οι συνταξιούχοι είχαν πεθάνει.

Εμείς διεκδικούμε πλέον τα χρήματα. Όσοι τα είχαν πάρει χωρίς να τα δικαιούνται θα κληθούν τώρα να τα επιστρέψουν» σημειώνει χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μιχαλόπουλος θα τονίσει ότι παρόμοια φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν ριζικά με τη διενεργούμενη απογραφή (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ) των συνταξιούχων του ΟΓΑ, καθώς η καταβολή των συντάξεων θα  γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταβολή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2011, για όσους δεν έχουν απογραφεί, θα γίνει με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μέσω ΕΛ.ΤΑ, (ταχυδρομικές επιταγές).

Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει.

Για το λόγο αυτό οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Φεβρουαρίου 2011.

Οι επιδοματούχοι


Ο κ. Μιχαλόπουλος εξηγεί τέλος ότι για τους επιδοματούχους του ΟΓΑ (πολυτεκνικού επιδόματος, επιδόματος τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχής και ισόβιας σύνταξης) η προθεσμία προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού στα ΕΛ.ΤΑ., παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, η καταβολή των επιδομάτων του πρώτου διμήνου 2011 (6-15 Φεβρουαρίου) σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει μέσω ΕΛ.ΤΑ, με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των επιδομάτων του ΟΓΑ (ταχυδρομικές επιταγές).

Στους νέους δικαιούχους που θα πληρωθούν για πρώτη φορά το πρώτο δίμηνο 2011,θα σταλεί ταχυδρομικά τις αμέσως επόμενες ημέρες το απογραφικό δελτίο και σχετικό έντυπο οδηγιών, ώστε να προσέλθουν έγκαιρα στην τράπεζα της επιλογής τους ή στα ΕΛ.ΤΑ. για να απογραφούν.

(ρεπορτάζ του Δημήτρη Ζιάκα, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...