ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

55,7 εκ. ευρώ για ζημιές από τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία


Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το ποσό των 55.737.680 ευρώ καταβλήθηκε συνολικά για ζημιές στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του νομού Ηλείας από τις πυρκαγιές του 2007.
Συγκεκριμένα, έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι για τις ζημιές αυτές υποβλήθηκαν στον ΕΛΓΑ συνολικά 23.440 αιτήσεις. Ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί αποκαταστάσεις στο 80% των δηλωθέντων αγροτεμαχίων.

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει επίσης ότι στις 4.3.2011 καταβλήθηκε η τρίτη δόση στους επιλέξιμους παραγωγούς ύψους 7.000.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των αποκαταστάσεων, θα καταβληθούν άλλα 2.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των ενισχύσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Επισημαίνεται ακόμη ότι από τα προγράμματα ΠΣΕΑ (Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης), προβλέπεται η καταβολή ενισχύσεων, όχι μόνο για την απώλεια της παραγωγής του έτους ζημιάς και για την αποκατάσταση ζημιών (ενίσχυση για ανασύσταση, η οποία καταβάλλεται εφάπαξ), αλλά και για την απώλεια της μέλλουσας παραγωγής. Η ενίσχυση αυτή (συμπληρωματική ενίσχυση), καταβάλλεται σε 4 ετήσιες δόσεις, όταν πρόκειται για εκρίζωση και επαναφύτευση, σε τρεις ετήσιες δόσεις για κοπή στη βάση του κορμού και σε δύο ετήσιες δόσεις, για κοπή των πρωτογενών κλάδων.

Το έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσίας Αυγερινοπούλου, σχετικά με τις ενισχύσεις για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου καθώς και τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, από τις πυρκαγιές του 2007. Η βουλευτής επικαλέστηκε παράπονα και διαμαρτυρίες των ελαιοπαραγωγών, ότι έχει καθυστερήσει η καταβολή της δόσης των κρατικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ από το Πρόγραμμα ΠΣΕΑ για το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: