Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 76-73


ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα 76-73 (4η περίοδος)Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχτηκε και πάλι ο Δημήτρης Διαμαντίδης...
που μίλησε στο κρίσιμο σημείο με απόλυτη ευστοχία στις βολές, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.
 

Ο αγώνας:

Με ώθηση από τον κόσμο του μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός ο οποίος πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα και στο 4' βρέθηκε να προηγείται με 11-4 χάρη σε δύο διαδοχικά καλάθια από τον Μάικ Μπατίστ. Πάντως, οι Ισπανοί έδειξαν υπομονή και με τον Άντερσον να εκτελεί, μείωσαν σε 11-9.


Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος αλλά το ευχάριστο για αυτόν ήταν ότι ούτε και η Μπαρτσελόνα έβρισκε με ευκολία το καλάθι. Έτσι, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα και με τον Καλάθη βρέθηκαν ξανά στο +6 (16-10), πριν ο Λάκοβιτς σε νεκρό χρόνο γράψει το 16-13 του πρώτου δεκαλέπτου.


Η συνέχεια δεν ήταν καλή πάντως για τον Παναθηναϊκό ο οποίος ήταν πολύ νευρικός και πήγε σε βεβιασμένες ενέργειες στο ξεκίνημα της β' περιόδου. Έτσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα μείωσε και στη συνέχεια πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στον αγώνα. Με δύο καλάθια από τον Μόρις στο 12' οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 16-19 ολοκληρώνοντας ένα σερί 6-0.


Πάντως, η αντίδραση των παικτών του Ομπράντοβιτς ήταν άμεση και δεν επέτρεψαν στη Μπαρτσελόνα να ξεφύγει περισσότερο. Ο Διαμαντίδης πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με δικό του τρίποντο έγραψε το 31-26 στο 18'. Μάλιστα στο 1.11'' πριν το τέλος του ημιχρόνου με βολές έφερε τον Παναθηναϊκό στο +7 (33-26). Τελικά, ο Λάκοβιτς και πάλι με τρίποντο μείωσε για την ομάδα του κάνοντας το 33-29 του ημιχρόνου.


Καταιγισμός από τρίποντα


Στην επανάληψη ο Ρίκι Ρούμπιο θυμήθηκε την τέχνη από τα 6.75μ. και με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων έγραψε το 35-35. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στην περιφερειακή τους άμυνα με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να βρουν χώρο για τα σουτ. Ο Άντερσον με δικό του τρίποντο έκανε το 37-38 δίνοντας μετά από ώρα το προβάδισμα στην ομάδα του.


Οι Διαμαντίδης και Νίκολας ανέλαβαν δράση και με δικά τους μεγάλα σουτ, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 49-43. Με διαφορά 6 πόντων βρήκε το τέλος του γ'  δεκαλέπτου τους φιλοξενούμενους έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ.


Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν αναμενόμενη στο καθοριστικό δεκάλεπτο. Με τα 4/4 τρίποντα από Μόρις και Ρούμπιο ισοφάρισε σε 61-61 κάνοντας επιμέρους σκορ 12-6 στο 33'. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από τον Νίκολας, ενώ ο Διαμαντίδης με βολές έγραψε το 65-63 στα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.


Στα 2.32'' πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Σάτο με τρίποντο έγραψε το 70-65 ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο γήπεδο και υποχρεώνοντας τον Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ναβάρο στο 28' έκανε το 70-67




24WRO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...