Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ξυλοδαρμός Κούγια στη Ριζούπολη και μηνύσεις

Ξύλο, επεισόδια και μηνύσεις συνθέτουν το σκηνικό του αγώνα Απόλλωνα Σμύρνης-Κορίνθου για τη Γ' Εθνική.

Η παρουσία του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια και του προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη στο γήπεδο της Ριζούπολης πυροδότησε την κατάσταση και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρώτος, τους επιτέθηκαν ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα και οπαδοί της ομάδας!

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ.Κούγιας χαρακτήρισε προσφάτως “βρόμικη ομάδα” τον Απόλλωνα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οξύνει τα πνεύματα στη Ριζούπολη όπου ήταν ανεπιθύμητος. Παρ' όλα αυτά, πρόεδρος και προπονητής της Παναχαϊκής πήγαν το απόγευμα στο γήπεδο  του Απόλλωνα που είναι προσεχής αντίπαλος της πατρινής ομάδας και πρωτοπόρου στο νότιο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Γύρω στο 10ο λεπτό οπαδοί του Απόλλωνα αντιλήφθηκαν την παρουσία Κούγια και άρχισαν τα επεισόδια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έπεσε αρκετό ξύλο και όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο δικηγόρος, σ' αυτά πρωταγωνίστησαν ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής και ο (εν ενεργεία) ποδοσφαιριστής της ομάδας Σταμάτης Συρίγος. Μάλιστα ο κ.Βελλής ήταν αυτός που πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τον Αλέξη Κούγια, τον έπιασε από τον γιακά και του είπε “τι δουλειά έχεις εδώ ρε...”

Έπεσαν αρκετές κλωτσιές, πετάχθηκαν καφέδες, μπουκάλια, ακόμα και καθίσματα εκσφενδονίστηκαν. Περισσότερο ξυλοκοπήθηκε ο Φυντάνης στην προσπάθειά του μάλιστα να προστατέψει τον Κούγια. Με την παρέμβαση της αστυνομίας, φυγαδεύτηκαν οι άνθρωποι της Παναχαϊκής και η συνέχεια δόθηκε λίγο αργότερα στο αστυνομικό τμήμα με την παρουσία Κούγια, Φυντάνη, Βελλή και Συρίγου, όπου και υποβλήθηκαν μηνύσεις,

Η άποψη του Αλέξη Κούγια για τα επεισόδια, έτσι όπως την εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΑ-ΣΠΟΡ: "Είχαμε ειδοποιήσει επίσημα τη διοίκηση του Απόλλωνα ότι θα είμαστε στο γήπεδο. Μπήκα στο δεύτερο λεπτό του αγώνα και εκεί που καθόμουν, ήρθε ο Βελλής από πίσω μου και μου έριξε μια κλοτσιά στο κεφάλι. Στη συνέχεια μας επιτέθηκαν ο Βενεδίκης και ο Συρίγος. Δεν το έκαναν οπαδοί, το έκαναν αυτοί οι τρεις και οι οπαδοί του Απόλλωνα μας αποδοκίμαζαν. Ο Βελλής φώναζε στους οπαδούς “σκοτώστε τους”, έτσι κι αλλιώς θα χάσουμε στην Πάτρα.

Είμαστε χτυπημένοι πολύ άσχημα κι εγώ και ο Φυντάνης και ο παίκτης της Παναχαϊκής Κοχλιώτης, που ήταν μαζί μας. Είμαστε στο αστυνομικό τμήμα και θα κάνουμε μηνύσεις στους τρεις προαναφερθέντες.

Δεν είχα πει ότι ο Απόλλων είναι βρόμικη ομάδα, αλλά ότι η νίκη του Απόλλωνα στον πρώτο γύρο με εμάς ήταν βρόμικη. Ο διαιτητής άλλωστε εκείνου του αγώνα είχε τιμωρηθεί εν συνεχεία. Το περιστατικό δεν σημαίνει τίποτα για μένα, την άλλη Τετάρτη έχουμε έναν αγώνα γιορτή και θα πανηγυρίσουμε στο ματς με τον Απόλλωνα την άνοδό μας. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στους οπαδούς του Απόλλωνα να έρθουν και να δουν το παιχνίδι".


Από την πλευρά του ο κ.Βελλής υποστήριξε ότι ουδέποτε χτύπησε τον  Αλέξη Κούγια και ότι απλώς αρκέστηκε να του ζητήσει το λόγο για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα, απαιτώντας την αποχώρηση του από το γήπεδο.

Γιατα επεισόδια τοποθετήθηκε και ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης: “Παίζουμε την Τετάρτη τον αγώνα με τον Απόλλωνα και πήγαμε να δούμε το ματς. Μάλιστα, είχαμε ειδοποιήσει. Όταν καθίσαμε ήρθε ο πρόεδρος, ο Βελής από πίσω και χτύπησε τον πρόεδρο με γροθιά. Μετά ήρθε ένας παλαίμαχος και χτύπησε στο πρόσωπο τον κ. Κούγια.

Εκεί προσπάθησα να προστατεύσω τον κ. Κούγια και με χτύπησαν, μας πήγανε λιντσάροντας έξω από το γήπεδο. Είμαστε πολιτισμένη ομάδα, δεν είχαμε αντεγκλήσεις με τον Απόλλωνα, ήμασταν ήρεμοι και το έχουμε αποδείξει. Δεν είχαμε ποτέ κάποια κόντρα, τώρα θα τους δείξουμε ότι είμαστε πολιτισμένοι”
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...