Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η αθυρόστομη Ελληνίδα γιαγιά


Την αντίδραση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας προκάλεσε διαφήμιση για προϊόντα ελληνικής προέλευσης στις ΗΠΑ. Γιαγιά παρουσιάζεται να αποκαλεί "πόρνη" την εγγονή της, λόγω των ρούχων που φοράει. Δείτε το βίντεο (Vid)
που αυτή ανατράπηκε και παρουσιάστηκε ως αθυρόστομη προς χάριν διαφημιστικού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τότε ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει αντιδράσεις στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και όχι μόνο.
Η φιγούρα της παραδοσιακής Ελληνίδας γιαγιάς μέσα από τα μάτια Αμερικανών διαφημιστών εγείρει αντιδράσεις, καθώς παρουσιάζεται να χρησιμοποιεί προσβλητικές εκφράσεις σε τηλεοπτικά σποτ για την προώθηση προϊόντων ελληνικής προέλευσης.
Σε μία από τις διαφημίσεις εμφανίζεται μία σύγχρονη Ελληνοαμερικανίδα να ετοιμάζεται να σερβίρει χούμους "Athenos" στους φίλους της. Τότε ο αφηγητής τη σταματά για να δούμε τι άποψη έχει η γιαγιά της.
Η δράση τότε μεταφέρεται σε ένα ελληνικό νησί, με μία ηλικιωμένη γυναίκα να ξεπροβάλλει και απευθυνόμενη στην εγγονή της να λέει ότι ντύνεται σαν ιερόδουλη.
Οι διαφημίσεις προκάλεσαν αντιδράσεις λόγω των προσβλητικών εκφράσεων και των στερεοτύπων ελληνικής κουλτούρας που προβάλλουν.
"Αυτές οι διαφημίσεις δεν είναι αποδεκτές από την ελληνική πλευρά", σημειώνει η Μαρία Αναγνωστοπούλου, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ινστιτούτου της Αμερικής, ζητώντας την άμεση ανάκλησή τους.
Από την άλλη πλευρά,  ο Jill Baskin, εκπρόσωπος της εταιρείας, επισημαίνει ότι ενώ οι διαφημίσεις είναι αμφιλεγόμενες, οι περισσότεροι θα το εκλάβουν σαν αστείο.
Η Martin Lindstrom, ειδική σε θέματα διαφήμισης, σημειώνει ότι αποτελεί μία απελπισμένη προσπάθεια της εταιρείας να τραβήξει την προσοχή του κοινού, προβλέποντας μάλιστα ότι θα ανακληθούν.
πατηστε τον συνδεσμο να δείτε το video
http://www.dailymotion.com/video/xhh775_yiayia-calling-granddaughter-prostitute_news

πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...