Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πήγε η διάρρηξη και η κλοπή στεφάνι...


Αν πεθυμήσατε να διαβάσετε ένα αστυνομικό βιβλίο αλλά δε βρίσκετε κάποιο εύκαιρο, μην ανησυχείτε. Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες φρόντισαν και αυτό το Σαββατοκύριακο για ένα "πλούσιο" κείμενο. Καλή σας ανάγνωση: Εννιά(!) σερί χτυπήματα είχε, μεταξύ άλλων, το τελευταίο δρομολόγιο των διαρρηκτών...
... στην Ηλεία, τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iliatora.gr, όλα δείχνουν πως οι δράστες ξεκίνησαν από την περιοχή των Λαστεΐκων, λίγο πιο έξω από τον Πύργο και ολοκλήρωσαν την παράνομη δράση τους στα Λεχαινά. Η σπείρα αυτή τη φορά αριθμούσε δύο άτομα, που "χτυπούσαν" χωρίς καθυστερήσεις, ίσως και αρκετά πρόχειρα σε κάποιες περιπτώσεις.

Μια απόπειρα και μια επιτυχημένη διάρρηξη σε φαρμακείο και πλυντήριο αυτοκινήτων αντίστοιχα, σε μικρή απόσταση και στην ίδια μεριά του χωριού Λαστέϊκα, ήταν η αρχή. Από το πλυντήριο πήραν το συρτάρι με το ταμείο, 500 ευρώ περιεχόμενο και διάφορα αξεσουάρ αυτοκινήτων αξίας 600 ευρώ.

Συνέχισαν με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Έσπασαν την τζαμαριά, "βούτηξαν" δύο ταμειακές με 80 ευρώ όλα κι όλα και έγιναν καπνός.

Στη Μυρτιά, που ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας τους, το "χτύπημα" ήταν διπλό. Σε ένα καφενείο στο κέντρο του χωριού ο συναγερμός ήχησε αλλά οι δύο δράστες ατάραχοι συνέχισαν το έργο τους, μεταφέροντας μια τηλεόραση στο αυτοκίνητό τους. Ο ιδιοκτήτης βγήκε στο μπαλκόνι αρκετά ψύχραιμος και άνοιξε κουβέντα μαζί τους! Οι διαρρήκτες πέταξαν την τηλεόραση κάτω (που παραδόξως δεν έσπασε) και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο πιο κάτω όμως διέρρηξαν ένα φαρμακείο. Έσπασαν τη τζαμαρία της πόρτας, σήκωσαν το εσωτερικό ρολό ασφαλείας και πήραν την ταμειακή με 1000 ευρώ.

Ο Άγιος Ηλίας αποτέλεσε την επόμενη στάση τους. Μπήκαν σε έναν χώρο που νόμιζαν ότι είναι καφενείο, αλλά που ο ιδιοκτήτης το είχε μετατρέψει σε χώρο διαμονής του. Κοιμόταν μέσα όταν μπήκαν οι δράστες, πήραν 120 ευρώ από το παντελόνι του και αφού έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα άλλο, έφυγαν.

Τα κοντινά Δουνέϊκα ακολούθησαν με δύο "χτυπήματα". Ένα από τα καφενεία του χωριού, που το έχουν διαρρήξει ξανά, ήταν ανάμεσα στα "τυχερά" μαγαζιά. Έσπασαν την πόρτα, πήραν την τηλεόραση αξίας 500 ευρώ και την ταμειακή μηχανή, μαζί με δυο μπουκάλια ουίσκι. Παντοπωλείο σε κοντινή απόσταση ήταν ο δεύτερος στόχος στο χωριό. Πήραν και από εκεί την ταμειακή μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και 40 ευρώ σε κέρματα.

Το ξημέρωμα βρήκε τους δράστες στα Λεχαινά. Με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, απ' όπου πήραν την ταμειακή μηχανή με 100 ευρώ, ολοκλήρωσαν το δρομολόγιο τους.

Να σημειωθεί πως οι ταμειακές του τελευταίου βενζινάδικου και του φαρμακείου της Μυρτιάς βρέθηκαν στην περιοχή της Αρετής Λεχαινών, ενώ οι υπόλοιπες στον Αγ. Ηλία...

Στον Πύργο άγνωστοι έκλεψαν από το αυτοκίνητο διανομέα τσιγάρων το τσαντάκι του με τις εισπράξεις της ημέρας. Και δυστυχώς δεν ήταν και λίγα τα λεφτά… 7.655,32 ευρώ για την ακρίβεια.

Στο Κολίρι οι κλέφτες "μπούκαραν" σε σπίτι αφού βρήκαν την πόρτα ξεκλείδωτη. Πήραν την μπιζουτιέρα με κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ και 300 ευρώ σε ψιλά.

Στη Ζαχάρω δύο περιπτώσεις απασχόλησαν τις Αρχές. Στην πρώτη άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι για να πάρουν 30 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα λαιμού και μια… κουβέρτα. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Καλλίδονα, κάποιοι από αυτούς που 'χουν αδυναμία στο χαλκό βρήκαν στην αυλή ενός συνεργείου το στροφείο ενός εργολάβου τοποθέτησης δικτύου της ΔΕΗ και το πήραν.

Στη Νέα Μανολάδα οι κλέφτες μπήκαν σε σπίτι και βρήκαν πορτοφόλι, αρκετά φορτωμένο, το οποίο και "ξαλάφρωσαν" αρπάζοντας 2.000 ευρώ.

Στα Σαβάλια από πρατήριο υγρών καυσίμων πήραν 500 ευρώ από την ταμειακή και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, αξίας 500 ευρώ.

Tέλος, μια εξιχνίαση: Ένας 32χρονος αθίγγανος από τα Τρίκαλα φέρεται ως ο δράστης κλοπής 1.500 ευρώ από το σπίτι ηλικιωμένης στο Πλουτοχώρι. Ο 32χρονος αναζητείται από τις Αρχές.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...