Μάρτης γδάρτης ;


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Αν και μπαίνουμε στην άνοιξη, τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία θέλουν εντυπωσιακή μεταβολή στο χειμώνα και δείχνουν μια Καθαρά Δευτέρα άκρως χειμωνιάτικη!
Και στο παρελθόν ο Μάρτης έχει χαρίσει στην χώρα μας ιστορικές κακοκαιρίες, όπως το 1987 που ήταν η τελευταία φορά που ντύθηκε στα λευκά ο Πύργος και τα πεδινά τμήματα της Ηλείας.
Τον Μάρτιο του 1987 σημειώθηκε ίσως η χειρότερη κακοκαιρία με τουλάχιστον 13 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους. Δεκάδες είχαν τραυματιστεί από ατυχήματα λόγω κυρίως του πάγου, ενώ σοβαρά προβλήματα είχαν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο, με δεκάδες χωριά να έχουν αποκλειστεί για αρκετές ημέρες.

Φυσικά ακόμα είναι νωρίς για λεπτομέρειες καθώς μεσολαβούν αρκετές ημέρες. Κρατάμε όμως την επιμονή των πρώτων προγνωστικών στοιχείων για σοβαρή ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Κυριακής 6/3 και κυρίως ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Επιμέλεια εκτίμησης/πρόγνωσης: Θεόδωρος Κονδύλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ