Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο Πάγκαλος διαψεύδει ότι χαρακτήρισε τεμπέληδες τους Έλληνες σε τουρκική εφημερίδα



Σε διάψευση των δηλώσεων που δημοσίευσε η Χουριέτ προχώρησε προχθες τη νύχτα...




το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, έπειτα από τον σάλο και την δριμεία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε το περιεχόμενό τους....

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι όσο οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν, γι αυτό άλλωστε και η Χουριέτ τιτλοφορεί το άρθρο της «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας»!

Κατά την επίσκεψή του στη Κωνσταντινούπολη ο κ. Πάγκαλος είπε μεταξύ άλλων στον δημοσιογράφο της Χουριέτ: «Οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες, γι’ αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης».

Ο αντιπρόεδρος που συνέχισε να ρίχνει βέλη προς πάσα κατεύθυνση αναφερόμενος στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε: «Μετά την αγορά της Finansbank, κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα η Finansbank είναι μία από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις. Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τουρκικές θα συμμαζευτούν».

Δριμεία κριτική από την ΝΔ
Όπως ήταν αναμενόμενο οι νέες προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ: «Ο κύριος ‘μαζί τα φάγαμε’ ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε, επίσης: «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”».

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι, πλέον, εκτός ελέγχου και εξαιρετικά επικίνδυνος» και ότι «το θέμα είναι εάν ο κύριος Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να τον καλύπτει».

Ανακοίνωση- απάντηση και από τον ΛΑΟΣ
Απάντηση στα όσα αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, με αφορμή τη συνέντευξη Πάγκαλου, έδωσε και το ΛΑΟΣ. «Η κυνική ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από την Κωνσταντινούπολη, έχει μία αλήθεια. Όταν εμείς είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Τουρκία αναδείκνυε έναν Ερντογάν. Δεν φταίει ποτέ ο λαός. Ακολουθεί ηγεσίες. Με καλές ηγεσίες κάνει θαύματα, ενώ με σαθρές καταρρακώνεται», λέει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Η διάψευση
Έπειτα από όλα αυτά και γύρω στα μεσάνυχτα προχθες, σε κατηγορηματική διάψευση των δηλώσεων που του αποδίδει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, και οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο» αναφέρει ο κ. Πάγκαλος.
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...