Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

«Ζεστό» χρήμα στους αγρότες της Ηλείας


Το καλύτερο πασχαλινό δώρο αποτελεί για τους χιλιάδες παραγωγούς της Ηλείας η καταβολή της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για ζημιές στη φυτική παραγωγή από παγετό, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα καθώς και για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.
Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ από τη  Μεγάλη Πέμπτη θα αρχίσουν να κατατίθενται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη την ίδια κιόλας μέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι τα μοναδικά που θα πάρουν αυτές τις μέρες οι Ηλείοι παραγωγοί, καθώς συνεχίζεται η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που ξεκίνησε από την Μεγάλη Δευτέρα. Δίχως αμφιβολία εκτός από τις τσέπες των παραγωγών θα ζεσταθεί και η τοπική αγορά η οποία περιμένει την εορταστική περίοδο να πάρει ανάσα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ οι πληρωμές αφορούν:

Α) Στη φυτική παραγωγή αφορά ζημιές ύψους 15,2 εκατ. ευρώ από παγετό, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κ.λ.π. την χρονική περίοδο Μάρτιος 2010 -Σεπτέμβριος 2010 στους ακόλουθους νομούς:

Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσ/νίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής.

Β) Στο ζωικό κεφάλαιο αφορά ζημιές ύψους 852,5 χιλ. ευρώ από διάφορα ζημιογόνα αίτια κατά το 2010, σε όλη τη χώρα.

Γ) Οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους 3 εκατ. ευρώ αφορούν ζημιές του Α τριμήνου του 2008 στο φυτικό και πάγιο κεφάλαιο των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Ευβοίας, Δράμας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Χανίων.
iliarora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...