Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Σε ομηρία η Βουλή από τους αγανακτισμένους - Μικροένταση με τα ΜΑΤ



Πρωτοφανές είναι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Συντάγματος, καθώς μία καθημερινή ημέρα, περισσότεροι από 50.000
διαδηλωτές είναι στο Σύνταγμα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών, του μνημονίου και της άχαρης ζωής που καλούνται να ζήσουν από εδώ και πέρα.

Είναι τέτοιο το πλήθος του κόσμου, που όλοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι κλειστοί από την Ομόνοια και πάνω και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους. Μάλιστα, από το μεγάλο πλήθος, οι διαδηλωτές ξέφυγαν από την προσοχή των αστυνομικών και έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πολιτικοί να βγουν από τη Βουλή.

Μάλιστα, κάποιοι που προσπάθησαν να φύγουν από το κτίριο της Βουλής δεν μπόρεσαν και μάλιστα γιουχαρίστηκαν από τους χιλιάδες Αγανακτισμένους. Οι διαδηλωτές έξω από τις εισόδους της Βουλής έχουν αυξηθεί πολύ και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης μέσα από τον Εθνικό Κήπο.



Αλλά και αυτό το σχέδιο τελικά δεν καρποφόρησε από τον κλοιό των διαδηλωτών. Μάλιστα προς στιγμήν επικράτησε ένταση με τα ΜΑΤ να προσπαθούν να σηκώσουν από το δρόμο τους Αγανακτισμένους που είχαν καθίσει κάτω. Ευτυχώς, δεν προκλήθηκε γενικευμένη ένταση.

Οι υπηρεσίες Ασφαλείας αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους βουλευτές μέσω του Εθνικού Κήπου, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από τους διαδηλωτές για να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εισβολή στη Βουλή.

Αξιωματικοί της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους πλέον ψύχραιμους διαδηλωτές ώστε να πειστούν οι τελευταίοι να αποχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...