Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Φωτιά στο παλιό νοσοκομείο Πύργου έβαλαν οι "κυνηγοί του χαλκού"!


Σε άντρο των αγνώστων που αναζητούν χαλκό με σκοπό να τον πουλήσουν έχει μετατραπεί το παλιό νοσοκομείο Πύργου, το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια. Πλέον η δράση των "κυνηγών του χαλκού"...
... έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη και σήμερα έβαλαν φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου, με σκοπό να λιώσουν καλώδια και να πάρουν το χαλκό!

Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 11:30 και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, η φωτιά σιγόκαιγε από τη νύχτα, όταν οι άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και άρχισαν να καίνε και να λιώνουν τα καλώδια.

Να σημειωθεί πως η πρόσβαση στο κτιριακό συγκρότημα του παλιού νοσοκομείου παραμένει εξαιρετικά εύκολη, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιτήδειοι να έχουν ξηλώσει σχεδόν όλα τα καλώδια του νοσοκομείου.

(19:33) Η δήλωση που έκανε το μεσημέρι ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος στα τοπικά ΜΜΕ, έξω από το παλιό νοσοκομείο:
«Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα οι συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή με στόχο καλώδια και οτιδήποτε έχει σχέση με χαλκό επιχείρησαν λεηλασία της νέας πτέρυγας του παλιού νοσοκομείου και από τις ενέργειές τους προκλήθηκε πυρκαγιά. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε το χειρότερο. Και είναι πραγματικά δυστύχημα να συμβαίνει αυτό λίγες ημέρες προτού βγει στον αέρα η πρώτη δημοπρασία για την αναστήλωση του παλιού νοσοκομείου του Τσίλερ.
Είναι αλήθεια ότι ένα μέρος της ευθύνης βαρύνει τη δημοτική αρχή που δεν έχει φροντίσει να φυλάει αυτούς τους χώρους. Είναι αλήθεια επίσης ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες, δεν διαθέτουμε προσωπικό για κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά μετά και τη σημερινή εμπειρία, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε και πριν τη δημοπρασία σε άμεσο καθαρισμό του χώρου, σε καθαρισμό του εσωτερικού, ότι έχει απομείνει από το παλιό νοσοκομείο, άχρηστα αντικείμενα που πρέπει να πεταχτούν και του περιβάλλοντος χώρου. Πιστεύω ότι αυτή η εικόνα που δεν τιμά κανέναν μας πολύ σύντομα θα είναι ένα κακό παρελθόν»
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...