Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Φυλακή 12 ετών στο τέρας που βίασε το μωράκι του



Ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών επιβλήθηκε στον πατέρα που ασελγούσε ακόμα και στο ενάμισι έτους κοριτσάκι του. Από τις αρρωστημένες ορέξεις του δεν γλίτωσαν και ...



οι άλλες δύο κόρες της γυναίκας του από προηγούμενο γάμο της, ηλικίας 12 και 13 ετών. Η ανατριχιαστική ιστορία -που αποκάλυψε η «Espresso»- ήρθε στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2005, όταν η γυναίκα του κατηγορουμένου τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε βάρος του μόλις 18 μηνών βρέφους τους. Στη συνέχεια η σύζυγος ανακάλυψε πως και τα δύο ανήλικα κορίτσια της από τον προηγούμενο γάμο της είχαν πέσει θύματα των ανώμαλων ορέξεων του άντρα της. Παρά τη συντριβή της, κατόρθωσε να βρει το κουράγιο να πάει στην αστυνομία και να τον καταγγείλει. Υστερα από πέντε αναβολές της δίκης του, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και μόλις χθες το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη του δράστη.

Αν και οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας πείστηκαν ότι ο 45χρονος τραπεζικός έχει διαπράξει βιασμό σε βάρος των δύο θετών θυγατέρων του και αποπλάνηση σε βάρος της βιολογικής του κόρης, έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Κι αυτό γιατί αναγνώρισαν στο πρόσωπο του κατηγορουμένου τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Ετσι, θα κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

«Πρόκειται για κλασική περίπτωση βιασμού και μάλιστα από τους πιο ειδεχθείς, γιατί ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την παιδική ηλικία των θυμάτων του. Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα δεν είναι Αμερική και με δώδεκα χρόνια κάθειρξη ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος» δήλωσε χθες μετά την απόφαση ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Στέλιος Παπαγεωργίου-Γονατάς.

Ωστόσο, οι μηνύτριες -μητέρα και κόρες- όπως δήλωσε η έτερη συνήγορος της πολιτικής αγωγής Κατερίνα Μαυροειδή, «είναι ικανοποιημένες από την απόφαση και θεωρούν ότι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή τους το οποίο τις είχε αποδιοργανώσει, αποσυντονίσει, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει κάθε ψυχική δύναμη».

http://www.trelokouneli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...