Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Oι πλατείες Πύργου και Αμαλιάδας παραμένουν "ζωντανές"


Oι πλατείες Πύργου και Αμαλιάδας παραμένουν \"ζωντανές\"
κεντρική φωτό & 1: Πύργος, 2 & 3: Αμαλιάδα

Δυναμική επιστροφή στην πλατεία Ιατρίδη των "Αγανακτισμένων" πολιτών του Πύργου το βράδυ της Πέμπτης, για την παρουσίαση του βιβλίου "Κρίση, «απεχθές» χρέος και αθέτηση πληρωμών. To ελληνικό... δίλημμα", αλλά...
... και για την προβολή του ελληνικού ντοκιμαντέρ DEBTOCRACY (Xρεοκρατία).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Γιάννης Τόλιος, Δρ. οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου και ο Λεωνίδας Βατικιώτης, Δρ. οικονομολόγος και δημοσιογράφος, που είχε την επιστημονική επιμέλεια του ντοκιμαντέρ.

Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη, γεγονός που έδωσε κουράγιο και δύναμη στους "Αγανακτισμένους", οι οποίοι από την Τετάρτη 25/5 συμμετέχουν στις ειρηνικές διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα του νομού.

Στην Αμαλιάδα, γι' ακόμη μια βραδιά η πλατεία Αγίου Αθανασίου ήταν ο τόπος συνάντησης των "Αγανακτισμένων" πολιτών της Ήλιδας, με τους παρευρισκόμενους να συζητούν και να αναπτύσσουν δημόσια τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν ο αγώνας των σπουδαστών του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ για να μην κλείσει το τμήμα.
Το πρωί της Πέμπτης οι σπουδαστές προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου ενώ το απόγευμα μερικοί από αυτούς βρέθηκαν στην πλατεία και μοίρασαν στους συγκεντρωμένους την ανακοίνωση που εξέδωσαν (διαβάστε την εδώ).

Οι "Ιndignados" του Πύργου θα διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για 10η συνεχή ημέρα την Παρασκευή στις 19:30 στην πλατεία Ιατρίδη, ενώ αυτοί της Αμαλιάδας την Παρασκευή στις 20:30 στην πλατεία Αγίου Αθανασίου (πλησίον ΟΤΕ).
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...