Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Υπάρχει μπέρδεμα ή μήπως καλό ψάξιμο στον Ολυμπιακό;


Κάθε μέρα εμφανίζονται κλεισμένες και δεδομένες μεταγραφές

Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες 20 μέρες στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού με βάση τα όσα γράφονται στον Τύπο
(έντυπο και ηλεκτρονικό) επικρατεί το απόλυτο χάος. Καθημερινά εδώ και 15 μέρες εμφανίζονται κλεισμένες και δεδομένες μεταγραφές όχι μία και δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε έξι. Κλεισμένος ο Ντίντακ, κλεισμένος ο Σάντσες, κλεισμένος ο Κοστάντσο, κλεισμένος ο Τζαβέλλας, κλεισμένος ο Ριβέρος, κλεισμένος ο Μαρκάνο, κλεισμένοι και τελειωμένοι τέλος πάντων τουλάχιστον 6-7 ποδοσφαιριστές.

Ολο αυτό όπως καταλαβαίνεται δημιουργεί μία μεγάλη σύγχυση στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού οι οποίοι άλλοτε τα βάζουν με τα Μέσα που τους πουλάνε το παραμύθι και άλλοτε με τον Ολυμπιακό και τον Μαθία, τον Βαλβέρδε, τον Κοβάσεβιτς και όλους όσοι ανακατεύονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι ούτε τα Μέσα βγάζουν ονόματα από την κοιλιά τους, ούτε ότι οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού του Ολυμπιακού δεν ξέρουν τι θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι η διαρροή πληροφοριών και ονομάτων είναι υπερβολική και είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει σε καμία περίπτωση να κοντρολάρει τις διαρροές που προκαλούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους του συλλόγου. Προφανώς και ο Ντιντάκ έπαιζε, όπως και ο Τζαβέλλας, όπως και ο Ινσούα, όπως και ο Μαρκάνο για την θέση του αριστερού μπακ. Προφανώς όμως και ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει καταλήξει οριστικά στο ποιον θα πάρει. Και επειδή τα ονόματα βγαίνουν χωρίς το παραμικρό φιλτράρισμα όλοι εμφανίζονται ως κλεισμένοι. Επιπλέον φαίνεται ότι στον Ολυμπιακό δεν ξεχωρίζουν μία περίπτωση απλώς, αλλά προχωρούν και σε διαπραγμάτευση προκειμένου να γνωρίζουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Μαθία δηλαδή δεν βρίσκει απλώς τον Ντιντάκ ή τον Μαρκάνο και μεταφέρει στην διοίκηση του Ολυμπιακού, ότι «έχω αυτόν που νομίζω ότι είναι καλός παίκτης». Ο Μαθία βρίσκει τον κατά την άποψη του καλό παίκτη για τη θέση που ο Ολυμπιακός θα κάνει μεταγραφή και ξεκινά διαπραγματεύσεις μαζί του. Διαπραγματεύσεις του τύπου «έρχεσαι κύριε Μαρκάνο και αν ναι πόσα θες. Και μετά, τον παραχωρείς κυρία Βιγιαρέαλ και αν ναι με ποιο καθεστώς και πόσα;». Ο Μαθία ή ο Κοβάσεβιτς προχωρούν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις προκειμένου ο φάκελος να είναι πληρέστατος όταν θα έρθει η ώρα της επιλογής. Δηλαδή. «Υπάρχει ο Μαρκάνο που κάνει τόσα, θέλει τόσα και είναι καλός κατά την άποψή μου για αυτό και για αυτό». Ο Βαλβέρδε και ο Μαρινάκης θα δουν όλους τους φακέλους θα ξέρουν όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουν.

Βεβαίως με βάση αυτή τη λογική θα χαθούν κάποιοι στόχοι ή θα γίνουν και λάθη όπως προφανώς συνέβη στην περίπτωση του Ντιντάκ. Από την άλλη από τους στόχους που προκύπτουν μέσα από τις διαρροές είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το ψάχνουν. Δεν πάνε δηλαδή σε λύσεις που θα μπορούσε να πάει ο καθένας, αλλά σε παίκτες που έχουν ποιότητα (παρά το γεγονός ότι ο πολύς κόσμος μπορεί να μην τους ξέρει) και σε παίκτες που έχουν ζήτηση.

Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κατά κύριο λόγο κάνουν ψαγμένες επιλογές, το αν θα καταφέρουν να κάνουν και ψαγμένες μεταγραφές είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από την δυνατότητά τους να διαλέγουν θα διαπιστώσουμε αν έχουν και την δυνατότητα να διαπραγματεύονται διότι όπως φάνηκε στην περίπτωση του Ντιντάκ, και κατά πάσα πιθανότητα και στην περίπτωση του Σάντσες στη διαπραγμάτευση προς το παρών δεν παίρνουν καλό βαθμό.

Πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...