Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Παραπέμπεται ο Άκης για δωροδοκία και «ξέπλυμα χρήματος»

Με ομόφωνη (πλην ΛΑΟΣ) απόφαση της προανακριτικής

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων προτείνει το ΠΑΣΟΚ, παραπομπή και για άλλα αδικήματα ζητούν ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ


Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Άκης Τσοχατζόπουλος για δύο αδικήματα, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Παράλληλα, πρότειναν τη δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων.
Συγκεκριμένα, εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην υπουργού Άμυνας για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας, κατά το χρονικό διάστημα από 1/11/1999 έως 27/9/2010. Σύμφωνα με τους βουλευτές φέρεται να έλαβε ποσό τουλάχιστον 7.723.373 δολαρίων, "λαμβάνοντας για τον εαυτό του παράνομα περιουσιακά ωφελήματα".

Επίσης, εισηγούνται την άσκηση ποινικής δίωξης για φυσική αυτουργία σε μία πράξη και ηθική αυτουργία σε όλες τις λοιπές επιμέρους πράξεις, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά την περίοδο 17/11/1999 έως 16/4/2010.


Παράλληλα, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής τη διαβίβαση του πορίσματος στον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί εντολή από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους για να παραστεί το Δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες που θα διεξαχθούν σε Ελλάδα και Γερμανία, να ασκήσει αγωγές για την αποζημίωση του Δημοσίου, από όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκιών και ιδίως κατά της γερμανικής εταιρείας Ferostaal, καθώς και να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου για την αποζημίωση  του Δημοσίου, αλλά και να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, όπως η κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων.

Τέλος,προτείνουν  να γίνει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές καταλογισμός προστίμων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

Η Ν.Δ.
Η Ν.Δ. προτείνει εκτός των άλλων και τη δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου για το αδίκημα της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας», δηλαδή της κατασκοπίας, αδίκημα για το οποίο δεν συμφώνησε το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΚΚΕ
Το ΚΚΕ ήθελε να παραπεμφθεί και για το αδίκημα «της απιστίας σε σχέση με το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αρχικής σύμβασης», γεγονός που βρήκε αντίθετο το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη δίωξη του Α. Τζοχατζόπουλου και για το αδίκημα της «απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία», το ΠΑΣΟΚ δεν συμφώνησε ούτε με αυτό το αδίκημα.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει σε ποιό δικαστήριο θα παραπεμφθεί για να δικαστεί.

Η αντίδραση του Τσοχατζόπουλου
"Η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις μου: Με το διάτρητο, παντελώς αστήρικτο και απόλυτα αναιτιολόγητο πόρισμά της ήρθε να επικυρώσει προειλημμένες αποφάσεις και παρασκηνιακές συμφωνίες έξω από την ίδια την Επιτροπή και τις λειτουργίες της. Με αυθαίρετες κατασκευές που δεν αντέχουν ούτε στην κοινή λογική, αστήρικτους ισχυρισμούς και φαιδρότητες, νομίζουν ότι θα αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και θα εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση", δήλωσε μετά την απόφαση της προανακρητικής ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος.

Λίγο αργότερα συμπλήρωσε: "Αυτό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο θα καταρρεύσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία έχει και τον τελευταίο λόγο. Μέχρι τότε θα καταρρεύσει και το πέπλο της ανωνυμίας πίσω απ το οποίο κρύβονται, εδώ και καιρό, οι πραγματικοί καθοδηγητές της σκευωρίας: Δηλαδή, τα κέντρα και τα παράκεντρα του σημερινού ΠΑΣΟΚ, με πρωταγωνιστικό ρόλο αυτών που σταδιοδρόμησαν ως παρακοιμώμενοι της εκάστοτε ηγεσίας".
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...