Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

NewsIt.gr: Λουκέτο 15 ημερών στο ποδόσφαιρο

- Με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της ΕΠΟ

- Στον αέρα η συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στο Champions League και στο Europa League
- Τι θα συμβεί με την Εθνική ομάδα
- Δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφές αλλά και τα μπαράζ της Β' Εθνικής

Με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά, και ένα «παρών», η ΕΠΟ αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι νεοτέρας!

Την πρόταση για «λουκέτο» στην Ομοσπονδία έως ότου να έρθει η περιβόητη κάθαρση στο ελληνικό Ποδόσφαιρο είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος. Με την πρότασή του συμφώνησαν αρχικά, τόσο η Σούπερ Λίγκα, όσο και η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής.

Τι σημαίνει το "λουκέτο" στην ΕΠΟ; Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τα play off ανόδου της Football League δε θα διεξαχθούν, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα μεταγραφών και αν η αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ συνεχιστεί και το Σεπτέμβριο, η Εθνική ομάδα δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2012. Πάντως, το παιχνίδι του Σαββάτου με τη Μάλτα θα διεξαχθεί κανονικά. Όσον αφορά στο φιλικό με το Εκουαδόρ στην Αμερική η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα γίνει κανονικά, ακόμη κι αν εξακολουθεί να είναι κλειστή η ΕΠΟ. Σαφώς και αυτό προξενεί εντύπωση, αλλά η εξήγηση έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΝewsIt από το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία έχει υπογράψει ρήτρες για το συγκεκριμένο φιλικό και δεν μπορεί να μην πάει η ομάδα...

Όσον αφορά στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής. Κόντρα σε όσα ακούστηκαν, οι ομάδες δεν έχουν δηλωθεί στην UEFA απλά η ΕΠΟ έχει κάνει μία τυπική ενημέρωση προς της Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Πρακτικά αν το λουκέτο κρατήσει 15 ημέρες, τότε δεν θα υπάρξει προβλήμα. Αν όμως παραταθεί τότε οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν ούτε να δηλώσουν συμμετοχή αλλά ούτε να δηλώσουν ρόστερ μιας και όλα αυτά γίνονται μέσω της ομοσπονδίας.

Το χρονικό σημείο που επιλέχθηκε να γίνει αυτή η κίνηση σίγουρα προκαλεί ερωτηματικά. Οι μόνοι που επηρεάζονται άμεσα αυτή τη στιγμή είναι οι ομάδες της Football League που περίμεναν να παίξουν στα πλέι οφ ανόδου και στα πλέι άουτ της παραμονής.

«Θέλουμε άμεσο διάλογο εντός 10ημέρου με την Πολιτεία, τη Σούπερ Λίγκα, τον ΠΣΑΠ, τη Β’ και Γ’ Εθνική, όλα τα κόμματα, τις ομάδες και όποιον εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο για να λύσουμε τα προβλήματα. Δώσαμε περιθώριο 15 ημερών για να πάμε μπροστά και να δούμε την αλήθεια. Η καθημερινότητα είναι το δίλημμα του που πάμε. Αντιδράσαμε με δυναμικό τρόπο. Στην πράξη σημαίνει ότι κλείνει η Ομοσπονδία. Όταν αποφασίζουμε να πούμε την αλήθεια, αρκούν και δύο μέρες», δήλωσε μετά το τέλος της διαδικασίας ο Σοφολής Πιλάβιος.

Η Σούπερ Λίγκα ενημέρωσε με ανακοίνωση της ότι υπερψήφισε την πρόταση Πιλάβιου και είναι με το μέρος της ΕΠΟ ώστε να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο.


"H Super League ψήφισε υπέρ της πρότασης του προέδρου της ΕΠΟ, περί αναστολής λειτουργίας της ΕΠΟ, μέχρι να διευκρινιστούν βασικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.
Η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής, όπως διατυπώθηκε σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις θεσμικών εκπροσώπων της, είναι ότι πρέπει να διασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου Πρωταθλήματος, πριν την έναρξή του.
Σε κάθε περίπτωση, τα διαχρονικά προβλήματα του ποδοσφαίρου πρέπει να αντιμετωπιστούν συνολικά, μέσα από συναίνεση και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως έχουν κατατεθεί από τη Super League σε όλους τους αρμόδιους φορείς.
Με βάση τα παραπάνω, η Super League επικροτεί και στέκεται αλληλέγγυα σε οποιαδήποτε ενέργεια, όσο ακραία και αν είναι αυτή, η οποία θα διασφαλίσει το υγιές περιβάλλον διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος."

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης η ΕΠΟ ενημέρωσε επίσημα για την απόφαση μέσω ανακοίνωσης:

"Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε σήμερα, με ψήφους 49 υπέρ, 7 κατά επί συνόλου 56 ψηφισάντων, την εισήγηση του προέδρου Σοφοκλή Πιλάβιου, σύμφωνα με την οποία:

1.Από τη Δευτέρα 6-6-2011 αναστέλλονται επ’ αόριστον και ειδικότερα μέχρι την ολοκλήρωση των επαφών της ΕΠΟ με την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Super League, την Ενωση Β’-Γ’ Εθνικής, τον ΠΣΑΠ και τα λοιπά υπερεθνικά όργανα (UEFA, FIFAO, οι λειτουργίες της ΕΠΟ και των 57 Ενώσεων μελών της.

2.Στο διάστημα της αναστολής των λειτουργιών εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΠΟ να ενεργεί για την ολοκλήρωση της οργάνωσης και της διαδικασίας των επαφών και για τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης.

3.Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε έκτακτη γενική της συνέλευση θα λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου σε επαγγελματική και ερασιτεχνική μορφή, με βάση τους άξονες που παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στη διάρκεια της ομιλίας του."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...