Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

35 μέτρα σε τρεις μήνες – Φόροι, χαράτσια, μειώσεις ως τέλη Σεπτέμβρη


Από το ενιαίο μισθολόγιο θα… ξεκινήσουν στις αποκρατικοποιήσεις θα … τελειώσουν τα μέτρα. Ενδιάμεσα θα ψηφιστούν άλλα 10 νομοσχέδια. Στα… μπάνια θα βρουν το λαό τα περισσότερα μέτρα

Ό,τι δεν έκανε για πάνω από ένα χρόνο η κυβέρνηση λέει ότι θα το κάνει μέσα σε 90 μέρες.
Από αυτά εκείνα που ενδιαφέρουν άμεσα (οικονομικά και όχι μόνο τον πολίτη) είναι η άμεση ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου για το δημόσιο τομέα, αλλά και η ολοκλήρωση της… κρίσης των δημόσιων οργανισμών που θα καθορίσει για το κράτος ποιοι είναι “χρήσιμοι” και ποιοι όχι και αμέσως μετά θα οδηγήσει σε μετατάξεις αλλά και απολύσεις.
Την ίδια ώρα θα προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις που αν ισχύσει παντού το μοντέλο του ΟΤΕ τότε όλα δείχνουν πως πάμε σε άρση μονιμότητας πολλών υπαλλήλων αλλά και ριζική αλλαγή στο μισθολογικό καθεστώς.
Παράλληλα θα “τρέξει” το θέμα με τα αυθαίρετα για να καθοριστεί ο τρόπος που οι κάτοχοι θα πάρουν “συγχωροχάρτι” για 40 χρόνια και το κράτος περίπου 1,5 δισ από την “περαίωση”.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσει το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για μεγάλους (βιομηχανία) μεσαίους (εμπορικές επιχειρήσεις) και οικιακούς καταναλωτές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στις τιμές του ρεύματος.
Μέχρι τέλη καλοκαιριού θα πρέπει να τρέξει και το ουσιαστικό και όχι στα χαρτιά “άνοιγμα” των κλειστών επαγγελμάτων που αναμένεται να φέρει και μειώσεις στο κόστος για τους πολίτες, αλλά και να ανοίξει θέσεις εργασίας.
Όλα αυτά βέβαια η κυβέρνηση θέλει να τα κάνει και μέχρι στιγμής μόνο στις… προθέσεις τα πάει καλά.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...