Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υπήρχαν προειδοποιήσεις αλλά δεν ελήφθη κανένα μέτρο


Τι καταγγέλλει ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου για το τραγικό δυστύχημα

Τη συμπαράστασή τους προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική βάση της Κύπρου εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα, ενώ κάνουν λόγο για αμέλεια λάθος εκτίμηση κινδύνου.

«Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Ο κ. Ομήρου, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας δήλωσε ότι δεν έγινε ορθή εκτίμηση του κινδύνου από τα εμπορευματοκιβώτια, που φυλάσσονταν στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για «εγκληματικά λάθη χωρίς προηγούμενο», τα οποία, όπως είπε, δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα.

«Αν και δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών», είπε ο κύριος Αναστασιάδης, «εντούτοις υπάρχουν πληροφορίες ότι ο διοικητής της μονάδας έστειλε κατ΄ επανάληψη στο υπουργείο Άμυνας σημειώματα για τους κινδύνους και την αδυναμία φύλαξης των εμπορευματοκιβωτίων με την πυρίτιδα».

Ο κ. Αναστασιάσης δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας έφερε ενστάσεις για τη φύλαξη και τόνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για στρατιωτική υπόθεση.  Το τραγικό, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είναι ότι, ενώ υπήρχαν οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους, δεν λήφθηκε οποιοδήποτε μέτρο και εξέφρασε τη συμπάθειά του για τους συγγενείς των θυμάτων.

Ανείπωτη τραγωδία για την Κύπρο χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, τα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος μετέβη στο χώρο της τραγωδίας είπε ότι δεν είναι υπερβολή αυτό που ακούγεται, ότι πρόκειται περί βιβλικής καταστροφής. Πρόσθεσε ότι οι υλικές ζημιές θα επιδιορθωθούν και επισήμανε το ανεπανόρθωτο της απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Βαθύτατη θλίψη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ο οποίος τόνισε ότι είναι ανύκουστα και πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο του 2011.

Βαθειά οδύνη για την τραγωδία εκφράζει η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...