Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αυξάνονται οι νεκροί στη ναυτική βάση


Εκτός λειτουργίας ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός του Βασιλικού

Για εικόνες που θυμίζουν σκηνικό πολέμου στη ναυτική βάση της Κύπρου κάνουν λόγο τα κυπριακά μέσα, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται στους 12 και τους 34 τραυματίες να καταφτάνουν κάθε λεπτό στα νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στη ναυτική βάση έχουν πέσει 22 πυροσβεστικά οχήματα, με περισσότερους από 70 πυροσβέστες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για νεκρούς μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Το χωριό Μαρί θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. «Η καταστροφή δεν περιγράφεται. Οι στέγες των σπιτιών έχουν καταρρεύσει, το ίδιο και η εκκλησία και τα γραφεία του κοινοτικού συμβουλίου. Έχουν μείνει άστεγοι 150 άνθρωποι» είπε στο Rik ο κοινοτάρχης Μαρί Νίκος Άσπρου.

Ο μεγαλύτερος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Κύπρου στο Βασιλικό έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρεύμα σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, κάνοντας δυσκολότερες τις καιρικές συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στο νησί.

Στο σημείο του δυστυχήματος βρίσκονται ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο υπουργός Άμυνας, Δικαιοσύνης, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ αναμένεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 12:30. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.

Τα νοσοκομεία κάνουν έκκληση για αίμα, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...