Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθεροι οι 13 συλληφθέντες για την δολοφονία οπαδού


Ελεύθεροι οι 13 συλληφθέντες για την δολοφονία οπαδούΑπολογήθηκαν οι 13 για την συμπλοκή
Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε 13 συλληφθέντες,
ανάμεσα τους και τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, που απολογήθηκαν την Πέμπτη για τα επεισόδια στην Κρήτη που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του 21χρονου οπαδού Γιάννη Ρουσάκη.
Για τους 10 ενήλικες, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ένα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζονται στο Δικαστικό Μέγαρο.
Καθένας από τους τρεις ανήλικους θα καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, για τον επόμενο χρόνο, μία φορά το μήνα θα πρέπει να συναντιούνται με το Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων.
Οι απολογίες έγιναν , υπό διακριτικά μέτρα ασφαλείας ενώ στο πλαίσιο της ενιαίας δικογραφίας απολογήθηκαν και οι γονείς των ανηλίκων που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Δεν έλειψαν και οι στιγμές εντάσεις, κατά την έξοδο κάποιων εκ των κατηγορουμένων , όταν συγκεντρωμένοι φίλοι του άτυχου Γιάννη Ρουσάκη κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους, και αναγκάζοντας τους να επιστρέψουν μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο
Την Παρασκευή η απολογία του 24χρονου
Ο 24χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας  για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, κάτι που ζήτησαν και  οι δικηγόροι του (ένας από το Ηράκλειο και ένας από την Αθήνα).
Εν τω μεταξύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον 22χρονο, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχε στη δολοφονία του Γιάννη Ρουσάκη. Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Επίσης, όπως και ο 24χρονος, αντιμετωπίζει δύο ακόμα κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.
Ο νεαρός εξακολουθεί να κρύβεται παρά τις προτροπές των συγγενών του να παραδοθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να εμφανιστεί για να απολογηθεί, μαζί με τον 24χρονο, σε περίπτωση που ο 24χρονος πάρει νέα προθεσμία.
ΠΗΓΗ: Cretalive, ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...