Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία της δυτικής Ελλάδας


Υγειονομικοί έλεγχοι σε σχολεία της δυτικής ΕλλάδαςΣτόχος η προστασία των μαθητών

Υγειονομικοί έλεγχοι ξεκινούν στα σχολεία όλων των βαθμίδων και κατηγοριών της Δυτικής Ελλάδος καθώς και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με στόχο την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας προς κάθε περιφερειακή ενότητα, «έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης των συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η δημόσια υγεία».

Επίσης έλεγχοι θα γίνουν και στα κυλικεία των σχολείων, ενώ σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα διότι όπως αναφέρεται «είχαν διαπιστωθεί στο παρελθόν υγειονομικές παραβάσεις».

Στις περιπτώσεις παραβάσεων θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ