Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σκουπίδια απειλούν ξανά την Αθήνα από Δευτέρα


Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ξεκινούν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων.

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει στην απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στις απολύσεις συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας.

Λόγω λήξης των συμβάσεών τους, από τις 13 Αυγούστου, έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά 200 συμβασιούχοι, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να απολυθούν κι άλλοι 320.

Αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων συναντήθηκε την Τρίτη με τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος τους τόνισε πως, αν ο ίδιος ούτε προκάλεσε το πρόβλημα ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει, επιμένει στην πάγια θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τροπολογία-ειδική νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τριετή παραμονή των συμβασιούχων αυτών.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων ζητούν:

-Υλοποίηση της πρότασης του δημάρχου για τριετή παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων έργου καθαριότητας
- Κατάργηση του άρθρου 61 του ν.3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ για τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας
- Διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της καθαριότητας στο δήμο της Αθήνας
- Δημιουργία χώρου αποδυτηρίων στο εργοτάξιο της Ιεράς Οδού
- Στέγαση τομέων καθαριότητας στις 7 δημοτικές κοινότητες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι συμβασιούχοι φεύγουν, τα σκουπίδια... έρχονται να «πνίξουν» την Αθήνα!
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...