Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική ανακάλυψη για την λευχαιμία!


Σημαντική ανακάλυψη για την λευχαιμία!Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό γενετικής «Nature Genetics»
, ανοίγει νέους δρόμους για την εφαρμογή τεστ έγκαιρης διάγνωσης αλλά και για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις της νόσου. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, αλλά και στο St.George's του Λονδίνου.
Συγκεκριμένα, την γενετική μετάλλαξη του γονιδίου GATA2, που προδιαθέτει τον ανθρώπινο οργανισμό για την εκδήλωση λευχαιμίας, ανακάλυψε ομάδα Αμερικανών, Καναδών και Αυστραλών επιστημόνων.
Το γονίδιο GATA2 παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην μετατροπή κυττάρων του αίματος σε λευκά αιμοσφαίρια. Έτσι προδιαθέτει για την εμφάνιση οξείας μυελογενούς λευχαιμίας και μυελοδυσπλασία.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης ότι κάποια φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε άλλες νόσους, όπως στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορούν να αντιμετωπίσουν την μετάλλαξη του GATA2, καταστρέφοντας τα κύτταρα που ευθύνονται για αυτή.
Κάθε χρόνο παγκοσμίως περίπου 250.000 άνθρωποι νοσούν από λευχαιμία, που αποτελεί ένα είδος καρκίνου του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...