Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Έχει να δώσει και η Δευτέρα!




Η καλή εβδομάδα από το κουπόνι φαίνεται και αυτή μπαίνει καλά με τρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα να έχουν κρατήσει από μία αναμέτρηση για το βράδυ της Δευτέρας.


Στην Αγγλία η Στόουκ υποδέχεται τη Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το αήττητο φέτος στην έδρα τους για το πρωτάθλημα και συγχρόνως να θέλουν να σπάσουν το αήττητο της τυχερής φέτος Νιούκαστλ. Στα τέσσερα ματς που έχει δώσει στο «Μπριτάνια» έχει το απόλυτο στα under 2,5 και έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της μόλις μία φορά, παρότι υποδέχθηκε τους πρωτοκλασάτους της Premiership. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από εκτός έδρα ήττα (3-1) από την Άρσεναλ ενώ το σκηνικό δεν άλλαξε μεσοβδόμαδα και για το League Cup όπου έχασε με 2-1 στο γήπεδο της από τη Λίβερπουλ. Η Νιούκαστλ έχασε στην παράταση την πρόκριση στην επόμενη φάση του League Cup κι ενώ προηγουμένως είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις σε 2-2 την Μπλάκμπερν. Το στοίχημα είναι να επανέλθει σωματικά και ψυχολογικά διευρύνοντας το 5-4-0 που τρέχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Η παράδοση ευνοεί τους γηπεδούχους που έχουν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις.

Στην Ισπανία, η Σεβίλλη φιλοξενεί τη Γρανάδα και θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της. Τρέχει ήδη ένα ρεκόρ 4-5-0 και δεν είναι ακατόρθωτο να το ισοσκελίσει απέναντι στην ουραγό και υποψία για υποβιβασμό γειτόνισσα της. Εξάλλου, και η προϊστορία τέτοια μηνύματα δίνει, αφού η Γρανάδα στις 13 επισκέψεις της στο Παχθουάν δεν έχει κερδίσει ποτέ, χάνοντας μάλιστα στις 11 από αυτές. Και φέτος δύσκολα να κάνει την πρώτη της νίκη, αφού για να νικήσεις χρειάζεσαι γκολ και η σημερινή φιλοξενούμενη δύσκολα το πετυχαίνει. Έχει παραβιάσει αντίπαλη εστία μόλις δύο φορές φέτος κι έτσι η επιλογή της νίκης της Σεβίλλης χωρίς να δεχθεί γκολ θα ήταν σίγουρα καλή.

Στην Πορτογαλία, η Μαρίτιμο πηγαίνει στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ορθώσουν και πάλι το ανάστημα τους. Την προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος υπέστησαν βαριά ήττα (6-1) από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας και μεσοβδόμαδα αποχαιρέτησε το Κύπελλο αφού έχασε από την Τορεένσε με 1-0. Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα για τη Μαρίτιμο που προέρχεται από νίκη με 1-0 στο πρωτάθλημα γράφοντας έτσι ένα ρεκόρ 5-2-1. Η παράδοση ωστόσο δεν είναι με το μέρος της στις αναμετρήσεις στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε, αφού εκεί έχει κάνει μόλις μία νίκη και έχει φύγει τρεις φορές ηττημένη.
Katerina Bititsiou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...