Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Digea έρχεται από τα Ακαρνανικά Όρη, αλλά όχι σε όλη την Ηλεία


Η Digea έρχεται από τα Ακαρνανικά Όρη, αλλά όχι σε όλη την ΗλείαΤα Ακαρνανικά Όρη (στις περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και τμήματα των Ιονίων νήσων και της Ηλείας) είναι το επόμενο σημείο από το οποίο
θα εκπέμψει ψηφιακά η Digea αλλά και η ΕΡΤ από τις 9 Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι το σημείο αυτό έρχεται μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών αφού το ψηφιακό εγχείρημα είχε παγώσει.
Όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μετά την έναρξη των ψηφιακών εκπομπών από τα Ακαρνανικά Ορη οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας θα εξετάσουν σοβαρά το περαιτέρω επενδυτικό τους πλάνο δεδομένου ότι η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην απαραίτητη θεσμική κατοχύρωση και συγκεκριμένα στην έκδοση χάρτη συχνοτήτων με σαφή προσδιορισμό του αριθμού των καναλιών που θα εκπέμψουν, στοιχεία τα οποία αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό του όποιου ψηφιακού μερίσματος.

Σε ότι αφορά στην Ηλεία, μετά την ανάρτησή μας την Κυριακή – όπου αναφερόταν η κάλυψη του κέντρου εκπομπής της Αρόης – από τα Ακαρνανικά Όρη θα υπάρχει πολύ μικρή κάλυψη και ως εκ τούτου, ο νομός ουσιαστικά δεν θα βλέπει ψηφιακό σήμα.

Με βάση το χάρτη φάσματος της Digea οι περιοχές που θα βλέπουν ψηφιακά από τις 9 Δεκεμβρίου είναι σημεία με υψηλό υψόμετρο. Υψώματα λοιπόν στην περιοχή της Κρέστενας, της Ανδρίτσαινας, της Κυλλήνης, της Φολόης, της Λασιώνας, της Πηνείας και κάποια σημεία της Βουπρασίας πιθανότατα βάση του χάρτη θα έχουν σήμα…  Ο υπόλοιπος νομός θα περιμένει.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...