Απειλούσε ότι θα βγάλει προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο

Σύλληψη 48χρονου για παράνομη βία, εξύβριση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Δικογραφία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού, ο οπoίος βιαιοπραγούσε, εξύβριζε και απειλούσε επί αρκετό χρονικό την 36χρονη φίλη του, ότι εάν τον εγκαταλείψει θα δημοσίευε προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο, σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι για παράνομη βία, εξύβριση και παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία του ατόμου από τη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε προ λίγων ημερών η 36χρονη ημεδαπός, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικοί της υπηρεσίας διενήργησαν έρευνα παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 48χρονου και εντόπισαν υλικό προσωπικών στιγμών σε ψηφιακό – μαγνητικό αρχείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 36χρονης, ο 48χρονος φίλος της, την εξύβριζε χυδαία επί αρκετό χρονικό διάστημα, βιαιοπραγούσε εναντίον της και την απειλούσε, ιδίως τους τελευταίους 9 μήνες, ότι θα δημοσίευε το συγκεκριμένο ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο.

Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής εντός του οποίου βρέθηκε το ψηφιακό υλικό.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ